Witam.
Mój problem polega na doborze odpowiedniej poduszki mocującej skrzynię biegów do nadwozia - górna lewa poduszka. Trochę czasu już siedzę na poszukiwaniach i nie mogę znaleźć nowej poduszki o numerze jak w moim samochodzie, czyli 13 287 954. Są jedynie poduszki które zdają się wyglądać identycznie ale ich numer to 13 248 544 i gdy szukam nieco więcej informacji to te dostępne widnieją jako poduszki do aut z silnikiem diesela. Czy ktoś może wie, jaka jest różnica między tymi poduszkami? Czy są ze sobą zamienne? A może ktoś ma namiar na oryginał, bo z tego co poszukiwałem w tej chwili nie można nigdzie kupić 13 287 954, a fabryczna zaczyna dostawać już pęknięcia. Pozdrawiam.
Poduszka skrzyni biegów 1.8 manual 5
-
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: Wojtek
- Samochód: Orlando
- Silnik: 1.8 141KM benzyna
- Kontakt:
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Re: Poduszka skrzyni biegów 1.8 manual 5
Możliwe że różnią się jedynie twardością ale nie ma pewności ze będą fizycznie pasować.
Nowe za jakieś 300-350 zł można sprowadzić z Chin.
Nowe za jakieś 300-350 zł można sprowadzić z Chin.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Szukaj tak: 13287954
widzę na ebay, amazon, aliexpress
Pytałeś telefonicznie w fox rzeszów? Potak?
widzę na ebay, amazon, aliexpress
Pytałeś telefonicznie w fox rzeszów? Potak?
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Te z Amazon nie wysyłają do PL.
-
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: Wojtek
- Samochód: Orlando
- Silnik: 1.8 141KM benzyna
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedzi.
Tak, zorientowałem się w temacie i przez blokady eksportu Trumpa nie ma możliwości wysyłki do Polski przez Amazon. Zresztą podobnie jest z elementami elektronicznymi ze sklepu Mouser-a. Porażka. Może to być też jedna z przyczyn braku dostępności tego elementu w sklepach.
E-bay rozwala kosztami wysyłki. Widzę że jedyna opsja to Allieexpres - jest z dostawą w 14 dni za kwotę nieco ponad 300zł. Pytanie tylko jak z jakością? Czy ktoś to już kupował z Chin i wytrzymało jakiś sensowny czas? Spróbuję jeszcze jutro zadzwonić w kilka miejsc. Może coś się znajdzie.
Tak, zorientowałem się w temacie i przez blokady eksportu Trumpa nie ma możliwości wysyłki do Polski przez Amazon. Zresztą podobnie jest z elementami elektronicznymi ze sklepu Mouser-a. Porażka. Może to być też jedna z przyczyn braku dostępności tego elementu w sklepach.
E-bay rozwala kosztami wysyłki. Widzę że jedyna opsja to Allieexpres - jest z dostawą w 14 dni za kwotę nieco ponad 300zł. Pytanie tylko jak z jakością? Czy ktoś to już kupował z Chin i wytrzymało jakiś sensowny czas? Spróbuję jeszcze jutro zadzwonić w kilka miejsc. Może coś się znajdzie.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2025, o 15:25 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto cytat.
Powód: Usunięto cytat.