Założyłem ten temat ponieważ poszukuję informacji o najnowszej generacji Chevroleta Malibu, a konkretnie opinii użytkowników. Z tego co widzę, jest to mało znany model w naszym kraju - w sumie to nie widziałem żadnego filmu z jego recenzją po polsku na youtube. Oglądałem głównie filmiki od naszych sąsiadów zza wschodniej granicy. Miałem okazję wsiąść do jego poprzednika w salonie, gdy Chevrolet był jeszcze w Europie, ale obecnej generacji to chyba jeszcze nie widziałem na żywo. Ze zdjęć i filmów fajnie się prezentuje.

Nie pytam się tutaj o gust czy się komuś podoba czy nie, bo to kwestia indywidualna.

Interesuje mnie bardziej czy posiadacze są zadowoleni ze swojego Malibu - a może ktoś zawiódł się i po niedługim czasie się go pozbył.
Czy samochód jest trudny w utrzymaniu (chodzi mi o dostępność części bądź zamienników oraz ich cen - czytałem, że to krewniak Opla, ale czy to by znaczyło że części są kompatybilne w razie mechanicznych napraw/wymian)?
Czy jego zakup to nie jest skarbonka bez dna?
Widzę głównie dostępne egzemplarze z silnikiem 1.5 turbo - jak się sprawdza, czy ktoś zagazowywał? (nie jestem fanem szybkiej jazdy, więc też nie rozglądam się za potężnymi silnikami)
Wyczytałem na anglojęzycznej stronie, że jest to maszyna na 150-200 tyś. mil. Jak u Was z przebiegiem? Czy ktoś bije rekordy i widzi jak trzyma się jego auto?
Czy Malibu ma jakieś słabe strony (chodzi mi głównie o roczniki 2016/2017)?
Ogólnie to wszystkie wypowiedzi w formie recenzji swoich aut są mile widziane.