Piszę z zapytaniem i prośba o pomoc lub cenne informacje.
W moim malibu ( przebieg blisko 200000) kończyło się sprzęgło, więc zaplanowaliśmy z moim mechanikiem wymianę wraz z dwumasa. Korzystając z okazji że rozebrana została również skrzynia i czytając wiele razy o problemach z M32 postanowiłem zawieźć skrzynię do specjalistycznego warsztatu w celu diagnozy i stwierdzenia w jakim jest stanie. Okazało się że uszkodzenia są bardzo duże ( uszkodzenia kół na poszczególnych biegach, zbite zebniki,uszkodzone piasty kół, zatarcia na piastach, uszkodzenia na mechanizmie różnicowym) koszt regeneracji skrzyni przekracza kwotę 8000 zł.. z tym że nawet warsztat nie jest pewny czy będzie wstanie dostać wszystkie części od regeneracji.
Tutaj pojawia się moje pytanie czy istnieje " zamiennik " dla m32 z malibu. Oczywiście zastanawiam się nad zakupem zregeneeowanej skrzyni M32 z innego modelu samochodu która mogłaby być kompatybilna z malibu, nie mam dużej wiedzy na ten temat, ale może ktoś coś wie i będzie w stanie pomóc ? Zakup takiej samej skrzyni z jakiegoś innego auta w chociaż akceptowalnym stanie chyba bedzie ciężki ponieważ w internecie nie mogę znaleźć żadnej skrzyni konkretnie do malibu.
Jeszcze raz z góry dzięki za wszelkie info.
Pozdrawiam