Chevrolet Malibu ratunku!

Tutaj dyskutujemy o Chevrolet Malibu
ODPOWIEDZ
Ewa1985
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Ewa
Samochód: Malibu
Silnik: 2.0 diesel
Kontakt:

Chevrolet Malibu ratunku!

Post autor: Ewa1985 » 12 sie 2024, o 13:11

Witam wszystkich serdecznie, dzisiaj już mi ręce opadły.. znowu pojawił mi się błąd, który mnie męczył przez dłuższy czas i próbowałam go wyeliminować z różnymi "specami".. nie chcę już do nich wracać, bo jak widać nie poradzili sobie z błędem..
Jeżdżę od paru ładnych lat Malibu z 2012r., diesel 2,0, w automacie. Czy ktoś tutaj z drogich forumowiczów spotkał się z komunikatem podczas jazdy: "ograniczenie prędkości do 54 km/h", migającą literką "D" podczas jazdy i rzeczywiście ograniczeniem tej prędkości do tych nieszczęsnych 54 km/h??? Auto przestało mi parę miesięcy u "speców" od skrzyń biegów, zostało ustalone, że skrzynia jest sprawna, szukano przyczyny prawie 4 m-ce...po czym "ustalono", że to problem z jakąś wiązką.. I tak oto jeździłam autem bez problemu od 13.04.2024 do dnia dzisiejszego tj.12.08.2024 (prawie 4 m-ce) i rano znowu ten błąd mi się wyświetlił... Nie wiem gdzie szukać pomocy.. czy ktoś się spotkał z takim błędem?? Czy może ktoś mi polecić prawdziwych specjalistów od Chevroleta w Warszawie? Nie wiem czy nadal walczyć czy odpuścić temat i sprzedać auto...czego bym nie chciała, bo kocham to moje Malibu i robię co mogę, ale dzisiaj już prawie się poddałam.. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i czekam na wiadomości :). Ewa

bodzio204
Bywalec
Reputacja: 10
Imię: Bogusław
Samochód: Malibu LTZ AT
Silnik: 2.4
LPG: LPG
Inny samochód: A6C6 2.4V6 LPG
Kontakt:

Re: Chevrolet Malibu ratunku!

Post autor: bodzio204 » 12 sie 2024, o 13:39

Może to sprawa zapychającego sie DPFa i problemy z jego wypalaniem? Adblue raczej nie ma, nie znam tego motoru, tak sobie głośno myśle.

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 300
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Post autor: etac » 12 sie 2024, o 13:48

Najpierw trzeba podpiąć kompa dedykowanego i odczytać błędy
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

Ewa1985
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Ewa
Samochód: Malibu
Silnik: 2.0 diesel
Kontakt:

Post autor: Ewa1985 » 12 sie 2024, o 14:59

A może wiecie czy wiązka silnika pasuje z Insigni czy muszę mieć oryginał z Malibu?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 300
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Post autor: etac » 12 sie 2024, o 15:03

Jest duże prawdopodobieństwo że będzie pasować.

Najpierw podepnij kompa, ale nie uniwersalnego a dedykowanego, odczytaj błędy i wtedy będzie wiadomo w którym kierunku iść.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Malibu”