Problem z radiem

Tutaj dyskutujemy o Chevrolet Evanda
ODPOWIEDZ
bolek2006
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Bartosz
Samochód: Evanda
Silnik:
Kontakt:

Problem z radiem

Post autor: bolek2006 » 29 sty 2020, o 14:01

Witam
Mam problem z radiem ,wszystko było ok ale wczoraj jak wszedłem do samochodu i go odpaliłem nie usłyszałem dźwięku wydobywającego się z głośników.Radio normalnie się włącza wyszukuje stacje ale nic nie słychać w głośnikach ,czy ktoś może się orientuję czym może być spowodowany ten problem ? Od razu mówię że radio pogłośniłem na maxa i nie jest zmutowane :)

Awatar użytkownika
dokia
fachowa i pyskata diablica
Reputacja: 126
Imię: Dorota
Samochód: Jaguar E-Pace 2020
Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
Kontakt:

Re: Problem z radiem

Post autor: dokia » 29 sty 2020, o 14:09

Zajrzyj w podłączenia radia z tyłu, może coś poluzowało się. Zresetuj też całość, w tym celu odłącz akumulator na minimum 15min, bo może tylko jakaś "zawiecha"

Dodano po 5 minutach 59 sekundach:
Nie gasną ci poza tym żadne kontrolki? Reszta jest w porządku? Badasz czasem napięcie na akumulatorze czy nie za niskie lub nie za wysokie?
Może tylko radio po prostu się psuje, albo to jakaś głupota i coś zawiesiło się. Zwykle zaczynamy od odłączenia Aku aby zresetować komputer , jak problem nie znika to poszukać trzeba już dalej.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.

bolek2006
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Bartosz
Samochód: Evanda
Silnik:
Kontakt:

Re: Problem z radiem

Post autor: bolek2006 » 29 sty 2020, o 17:48

ok jutro spróbuje z aku

ODPOWIEDZ

Wróć do „Evanda”