Witam wszystkich użytkowników.. Jestem potencjalnie zainteresowany zakupem Camaro z wersja silnika 2.0, myślę nad autami tylko 2019 +. Niestety jestem nieobeznany kompletnie w tej marce i modelu. Na ten moment jestem w trakcie szukania informacji, ale wolę zasięgnąć porady bezpośrednio na jakimś forum niż czytać nic nieznaczące.. I niekonkretne tematy proponowane przez Google.
1. Jakie są najczęstsze awarie, usterki, niedopatrzenia silnika 2.0
(Jak np. w Audi 1.8/2.0 TFSI 1 generacji problem z poborem oleju) Chodzi mi o jakieś konkretne dolegliwości. Na co uważać i brać pod uwagę.
2. Spotkałem się z opinią osoby posiadającej owy samochód , że części są łatwo dostępne , może niektóre wymagając czekania z 2 tygodnie, jednakże, przeczytałem tu, ze może byc to problematyczne. Jak to więc jest?
3. Czy skrzynię automatyczne są po prostu "dobre" . Jak można to porównać analogicznie do skrzyń np. Od Audi czy Skody..? Czy zamulaja, i lepiej się nie pchać jak np w jedną ze skrzyń od Audi.
4. Wracając do części, czy do tej jednostki są one drogie? Droższe niż np do Audi (powołuje się do Audi, gdyż obecnie użytkuje A5 z 2015 roku..) czy Camaro też się zalicza do jakiejś klasy "premium" i ma wygórowane ceny?
5. Czy lokalni mechanicy są w stanie diagnozować i naprawiać Camaro, przyznam, że nie jestem entuzjasta ASO.
6. Pytanie , które mogłem wygooglowac, ale skoro już pytam.. średnie spalanie w mieście..?
Z góry dziękuję za odpowiedzi wszystkim użytkownikom.
Pozdrawiam, Katabas.
Camaro
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Katabas
- Samochód: Camaro
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
- dokia
- fachowa i pyskata diablica
- Reputacja: 126
- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Kontakt:
Re: Camaro
1.W 2.0t silnik wykładał się tj pękały tłoki, czy poprawili to od jakiegoś rocznika to nie wiem.
2. Części coraz mniej dostępne. Czas oczekiwania do 15tej jeśli trzeba zakupić z USA.
3. Skrzynie tam chyba najlepszymi z części auta.
4. Cena części to zależy, jednym za drogi innym nie, zależy jaka część.
5. Nie ma ASO do Camaro, jeszcze niektóre ASO Opla pomóc mogą ale jest ich coraz mniej.
6. Miałam Insignię z tym silnikiem, na mieście 14-15 litrów. Camaro ma większe gabaryty, ale w 20 l na pewno się zmieścisz. To na pewno nie jest auto do oszczędzania na paliwie.
2. Części coraz mniej dostępne. Czas oczekiwania do 15tej jeśli trzeba zakupić z USA.
3. Skrzynie tam chyba najlepszymi z części auta.
4. Cena części to zależy, jednym za drogi innym nie, zależy jaka część.
5. Nie ma ASO do Camaro, jeszcze niektóre ASO Opla pomóc mogą ale jest ich coraz mniej.
6. Miałam Insignię z tym silnikiem, na mieście 14-15 litrów. Camaro ma większe gabaryty, ale w 20 l na pewno się zmieścisz. To na pewno nie jest auto do oszczędzania na paliwie.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.