Kupno Camaro
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Łukasz
- Samochód: Camaro
- Silnik: 3,6
- Kontakt:
Kupno Camaro
Hej wszystkim,
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem Chevroleta Camaro 6 generacji 3,6 lub 6,2 i trafiłem na to forum a z racji tego że jestem laikiem miałbym kilka pytań.
1. Czy jest szansa zmieścić się w 100k (ze wszystkimi opłatami) za Camaro w okolicach 2018 roku + i przebiegiem powiedzmy do max 80k kilometrów?
2. Jakie jest REALNE średnie spalanie w cyklu mieszanym porównując 3,6 i 6,2?
3. Jak wygląda sprawa awaryjności 3,6 oraz 6,2 i ogólnej eksploatacji? Czy części są łatwo dostępne w polsce i jak wysoka jest ich cena jeśli chodzi o jakieś podstawowe zakresy mechaniczne typu klocki hamulcowe, tarcze albo wymiana filtrów i olejów?
4. Czy orientujecie się może w jakich granicach kwotowych wychodzi + - OC i AC za 3,6 oraz 6,2?
5. Jakie jest wasze zdanie na temat wyżej wymienionych wersji Camaro, jakies są + i - , na co zwrócić uwagę?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem Chevroleta Camaro 6 generacji 3,6 lub 6,2 i trafiłem na to forum a z racji tego że jestem laikiem miałbym kilka pytań.
1. Czy jest szansa zmieścić się w 100k (ze wszystkimi opłatami) za Camaro w okolicach 2018 roku + i przebiegiem powiedzmy do max 80k kilometrów?
2. Jakie jest REALNE średnie spalanie w cyklu mieszanym porównując 3,6 i 6,2?
3. Jak wygląda sprawa awaryjności 3,6 oraz 6,2 i ogólnej eksploatacji? Czy części są łatwo dostępne w polsce i jak wysoka jest ich cena jeśli chodzi o jakieś podstawowe zakresy mechaniczne typu klocki hamulcowe, tarcze albo wymiana filtrów i olejów?
4. Czy orientujecie się może w jakich granicach kwotowych wychodzi + - OC i AC za 3,6 oraz 6,2?
5. Jakie jest wasze zdanie na temat wyżej wymienionych wersji Camaro, jakies są + i - , na co zwrócić uwagę?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
- dokia
- fachowa i pyskata diablica
- Reputacja: 117
- Imię: Dorota
- Samochód: Opel Insignia
- Silnik: PB B20NHT 260KM
- Kontakt:
Re: Kupno Camaro
1. Słabo w tym budżecie.
3. Części raczej będziesz sobie sprowadzał z USA. Tu nie ma magazynu części.
4. PCc 2% to już będzie 2000+ na ubezpieczenie licz ok 8tys.
3. Części raczej będziesz sobie sprowadzał z USA. Tu nie ma magazynu części.
4. PCc 2% to już będzie 2000+ na ubezpieczenie licz ok 8tys.
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- dokia
- Kontakt:
A podoba ci się jakieś z OtoMoto? Bo jest teraz ich nawet trochę chociaż od 110tys w górę za ten rocznik i przebieg. Na plus jest fakt, że nikt nie płaci takich cen jak na OtoMoto, więc może warto podzwonić? Chyba że już obdzwoniłeś? Jak przeglądasz aukcje to od razu wrzuć vin w Google, bo raczej Camaro to zawsze trafione gdzieś były, wszak są autami pięknymi i pożądanymi więc są ściągane i tu robione
Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
Mi podoba się ten:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/c ... Gxm6v.html
Chociaż przed operacją plastyczną nie wyglądał tak ładnie
https://bid.cars/pl/lot/1-46578233/2018 ... S9J0191801
Dodano po 5 minutach 36 sekundach:
Mi podoba się ten:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/c ... Gxm6v.html
Chociaż przed operacją plastyczną nie wyglądał tak ładnie
https://bid.cars/pl/lot/1-46578233/2018 ... S9J0191801
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Dzięki za info. Z tymi częściami dam rade w większości pozamawiać na allegro np? Czy taki "typowy mechanik" będzie w stanie podjąć się diagnostyki, zamówienia części i naprawy czy tylko ASO które nawet nie wiem czy jest w Polsce?
Z otomoto kilka mi się podoba ale cały czas się waham w ogóle nad kupnem.
Z otomoto kilka mi się podoba ale cały czas się waham w ogóle nad kupnem.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 272
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Lexus LBX
- Silnik: 1.5 Hybrid
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
nie kupisz na allegro, nie zrobi diagnostyki tego zwykły mechanik, a ASO masz dwa Wrocław i Warszawa.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Kontakt:
Kurde to trochę zmienia postać rzeczy Z tego co się orientowałem to podobno nie ma większego problemu z częściami a wiele z nich można kupić tańsze zamienniki na allegro albo na jakiś innych stronach. Z tym mechanikiem też myślałem że nie będzie większego problemu.
- dokia
- Kontakt:
Do zwykłego Chevroleta masakra z dostępnością części a gdzie do tego niezwykłego. Zwykle mają mało dostępnych części w PL , ściągają sobie z Korei, Ty będziesz z USA przez firmy tym zajmujące się lub prywatnie ale też za dolary z oczekiwaniem do 15tygodni. Zwykłe chevrolety ratuje fakt że dużo części pasuje od opli, w Twoim przypadku nie bo chcesz Camaro z dużym silnikiem a tylko dwulitrowe Camaro ma ten sam silnik co Opel Insignia B 2.0t ale reszta już i tak znacząco inna.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 272
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Lexus LBX
- Silnik: 1.5 Hybrid
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Z częściami będzie mniejszy problem ale jednak wsparcie z ebay, lub innymi źródłami do Amerykanów, ale mechanikiem z kompem do niego będzie już gorzej. Niewielu ma.dedykowany sprzęt do innych Chevroletow, a co dopiero Camaro.spiritquake pisze: ↑25 cze 2024, o 08:33Kurde to trochę zmienia postać rzeczy Z tego co się orientowałem to podobno nie ma większego problemu z częściami a wiele z nich można kupić tańsze zamienniki na allegro albo na jakiś innych stronach. Z tym mechanikiem też myślałem że nie będzie większego problemu.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- Strusiek
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: Piotr
- Samochód: Camaro V8 2019
- Silnik: 6.2l
- Kontakt:
We Wrocku nie ma ASO Camaro. Ja swojego serwisuję w Opolu. Z częściami raczej nie ma problemu - do standardowej obsługi umawiam się po prostu z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Z poważniejszych rzeczy jakie były robione - jak baba wjechała mi w drzwi, to na takie surowe czekałem trzy tygodnie.
Pzdr
Pzdr
Nie ma to jak wielkie, wolnossące, amerykańskie V8. Jedyne prawilne
-
- Świeżak
- Imię: Tomasz
- Samochód: jeszcze żaden
- Silnik: V8
- Kontakt:
Hej,
Ja zaczynałem z Mustangiem jak była taka sama sytuacja z częściami, jak cały czas jest z Camaro.
Części po taniości z RockAuto.
Sprowadzasz przez Doma Shipping,
Serwis u Pawła w Opolu (HD Customs)
Pozdro,
Tomasz
Ja zaczynałem z Mustangiem jak była taka sama sytuacja z częściami, jak cały czas jest z Camaro.
Części po taniości z RockAuto.
Sprowadzasz przez Doma Shipping,
Serwis u Pawła w Opolu (HD Customs)
Pozdro,
Tomasz
-
- Bywalec
- Reputacja: 7
- Imię: Sebastian
- Samochód: Camaro mk6
- Silnik: 3.6
- LPG: Nie
- Kontakt:
Jest też ASO Hornet we Wrocławiu. Jeśli chodzi o 3.6 to prosze bardzo. https://www.youtube.com/shorts/eQTjL7LWP0s
tam jest krótki filmik jak sobie jadę do kraju. W razie pytań śmiało
tam jest krótki filmik jak sobie jadę do kraju. W razie pytań śmiało
- Strusiek
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: Piotr
- Samochód: Camaro V8 2019
- Silnik: 6.2l
- Kontakt:
Nie ma to jak wielkie, wolnossące, amerykańskie V8. Jedyne prawilne
-