Żarówki świateł pozycyjnych
- orzech
- Stały bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: Marcin
- Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Żarówki świateł pozycyjnych
Przymierzam się do wymiany żarówek w pozycyjnych na ledy, bo żarówki świecą mi na żółto i psuja efekt nowych żarówek osram night breaker
Niestety kłopot jest taki, że nie wiem jak wyjąć stare żarówki. Próbowałem wciskać, przekręcać i nic. Jakieś porady? Jakie tam są w ogóle żarówki i jak się ledy sprawują razem w jednym kloszu z drogową żarówką?

- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Żarówki świateł pozycyjnych
orzech pisze:Przymierzam się do wymiany żarówek w pozycyjnych na ledy, bo żarówki świecą mi na żółto i psuja efekt nowych żarówek osram night breakerNiestety kłopot jest taki, że nie wiem jak wyjąć stare żarówki. Próbowałem wciskać, przekręcać i nic. Jakieś porady? Jakie tam są w ogóle żarówki i jak się ledy sprawują razem w jednym kloszu z drogową żarówką?
Po pierwsze siedza mocna i trzeba mocno sie zaprzec aby je wyciagnąc. Po drugie standardowe ledy za 5-15 zł niestety pala się w refektorach z powodu zbyt malej odleglosci od zarowki swiatel mijania. Nie polecam, a wydanie 50 zł na ledy W5W chyba nie ma sensu, lepiej kupic cos takiego

Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Czarną oprawkę trzeba mocniej pociągnąć , wtedy wyskakuje z zatrzasków i wychodzi z żarówką.
LED'ów nie polecam - z tydzień wytrzymają, potem się stopią i nie będą świecić
Gdzieś miałem zdjęcie moich led które dosłownie się rozlutowały
Jeśli chcesz się delikatnie pozbyć żółtości to załóż np. osram cool blue. Ale mimo niebieskiej bańki światło jest delikatnie żółtawe.
etac - byłeś szybszy
LED'ów nie polecam - z tydzień wytrzymają, potem się stopią i nie będą świecić

Gdzieś miałem zdjęcie moich led które dosłownie się rozlutowały

Jeśli chcesz się delikatnie pozbyć żółtości to załóż np. osram cool blue. Ale mimo niebieskiej bańki światło jest delikatnie żółtawe.
etac - byłeś szybszy

Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Ja miałem żarówki jakby 1ledowe.wytrzymały prawie pół roku. Teraz mam ładnie pasujące boscha xenon blue.też mam osram night breaker,ale +60%. Teraz gdy się popalą dostanie +90%.
P.S. jak będziesz zmieniał kierunki polecam osram diadem:) na moim niebieskim ładnie się prezentuje:)
P.S. jak będziesz zmieniał kierunki polecam osram diadem:) na moim niebieskim ładnie się prezentuje:)
O partsy pisz PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Wolę tańsze rozwiązanie, w domu mam komplet i są srebrne całe, więc idealnie wpasowują się pod kolor odblaskukonradoo pisze: P.S. jak będziesz zmieniał kierunki polecam osram diadem:) na moim niebieskim ładnie się prezentuje:)

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Ja mam niebieski wóz,więc poświata niebieska jest całkiem całkiem. Żadnego nie widziałem chevy by miał te srebrne, ale jak Ty je zastosowałeś to na pewno ładnie wygląda;)
O partsy pisz PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Zerknij w moój opis autka są pokazane tylne i przednie przed i po zmianie
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- orzech
- Stały bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: Marcin
- Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Żarówki kupione i wymienione. Jak pisaliście, trzeba dość mocno pociągnąć aby wyszła oprawka wraz z żarówką. Kupiłem Philipsy, dokładnie takie jak poniżej. Faktycznie świeca na dość biały kolor i jest bez porównania ze starymi żółtymi