Brak oświetlenia bagażnika
- Bartekgrodi
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Bartek
- Samochód: Lacetti
- Silnik:
- Kontakt:
Brak oświetlenia bagażnika
Witam,
rozpoczynam wątek ponieważ nie znalazłem nigdzie tego tematu ale poprostu skończyło mi się oświetlenie w bagażniku, założona żarówka led jakiś już rok temu, jakiś czas temu raz świeciła raz nie a teraz już na stałe nie świeci. pytanie moje gdzie znajduje się czujnik włączenia lampki gdy bagażnik otwarty bo nie widzę albo czy jakiś może być inny powód braku światełka.
Pytanie z innej beczki podobno są dwa rodzaje oświetlenia wnętrza ze ściemniaczem i bez , ja mam bez i chętnie bym zamontował sobie z ściemnieniem (ładny efekt) po którym roku montowane były lampki już z tym ściemniaczem albo jakiś inny pomysł.
Lacetti hatchback 1.8 2004r.
rozpoczynam wątek ponieważ nie znalazłem nigdzie tego tematu ale poprostu skończyło mi się oświetlenie w bagażniku, założona żarówka led jakiś już rok temu, jakiś czas temu raz świeciła raz nie a teraz już na stałe nie świeci. pytanie moje gdzie znajduje się czujnik włączenia lampki gdy bagażnik otwarty bo nie widzę albo czy jakiś może być inny powód braku światełka.
Pytanie z innej beczki podobno są dwa rodzaje oświetlenia wnętrza ze ściemniaczem i bez , ja mam bez i chętnie bym zamontował sobie z ściemnieniem (ładny efekt) po którym roku montowane były lampki już z tym ściemniaczem albo jakiś inny pomysł.
Lacetti hatchback 1.8 2004r.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Brak oświetlenia bagażnika
A spryskiwacz szyby tylnej ci działa?
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- karpior
- Profesjonalista
- Reputacja: 3
- Imię: Piotr
- Samochód: Lacetti HB 1.6
- Silnik:
- Kontakt:
ze ściemniaczem to chyba nie w Lacetti, co do bagażnika to ile się nie mylę za "czujnik" robi zamek klapy...
- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
W lacetti jest tylko z układem zabezpieczenia rozładowania lub bez.
Sciemniacz mozna sobie zrobic samemu, lub kupic na allegro za grosze.
Sciemniacz mozna sobie zrobic samemu, lub kupic na allegro za grosze.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- Bartekgrodi
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
spryskiwacz tez jakiś czas temu nie działał ale wymieniony wadliwy wężyk i wszystko działa, tylko lampka nie. czyli może coś uszkodzony wężyk wcześniej uszkodził... musze rozebrać ale to już po swiętach .
a nad ściemniaczem pomyśle. i spróbuje jeszcze zobaczyć czy wogóle dochodzi napięcie do żarówki ale chyba nie skoro nie świeci.
a nad ściemniaczem pomyśle. i spróbuje jeszcze zobaczyć czy wogóle dochodzi napięcie do żarówki ale chyba nie skoro nie świeci.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Nie wiem jak w HB, ale w kombi oświetlenie bagażnika zawsze się pali jak otwieram dowolne drzwi. Co do ściemniacza to nie wiem czy o to chodzi, ale może że po zamknięciu auta lampka jeszcze przez parę sekund świeci i potem gaśnie, ja tak przynajmniej mam 

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- tdon
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 57
- Imię: Tomek
- Samochód: Hyundai i20 BC3
- Silnik: 1,2 16V 84KM
- LPG: BRC SQ32 DualJet
- Inny samochód: Był Aveo T300 LT+
- Kontakt:
A ta żarówka na pewno jest sprawna ???Bartekgrodi pisze: ... założona żarówka led jakiś już rok temu, jakiś czas temu raz świeciła raz nie a teraz już na stałe nie świeci...
- Bartekgrodi
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
wstyd się przyznać i powiedzieć że LED uszkodzony i nie świecił. Wymieniona żarówka i wszystko jest ok.
Pozdrawiam Szerokości.
Pozdrawiam Szerokości.