Żarówki świateł pozycyjnych

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
orzech
Stały bywalec
Reputacja: 1
Imię: Marcin
Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
Silnik:
Kontakt:

Żarówki świateł pozycyjnych

Post autor: orzech » 23 sty 2014, o 15:01

Przymierzam się do wymiany żarówek w pozycyjnych na ledy, bo żarówki świecą mi na żółto i psuja efekt nowych żarówek osram night breaker 8-) Niestety kłopot jest taki, że nie wiem jak wyjąć stare żarówki. Próbowałem wciskać, przekręcać i nic. Jakieś porady? Jakie tam są w ogóle żarówki i jak się ledy sprawują razem w jednym kloszu z drogową żarówką?

Awatar użytkownika
etac
Prezes
Reputacja: 301
Imię: Krzysztof
Samochód: Opel Astra L ST
Silnik: 1.2T Pure Tech
LPG: NIE
Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
Kontakt:

Re: Żarówki świateł pozycyjnych

Post autor: etac » 23 sty 2014, o 15:53

orzech pisze:Przymierzam się do wymiany żarówek w pozycyjnych na ledy, bo żarówki świecą mi na żółto i psuja efekt nowych żarówek osram night breaker 8-) Niestety kłopot jest taki, że nie wiem jak wyjąć stare żarówki. Próbowałem wciskać, przekręcać i nic. Jakieś porady? Jakie tam są w ogóle żarówki i jak się ledy sprawują razem w jednym kloszu z drogową żarówką?

Po pierwsze siedza mocna i trzeba mocno sie zaprzec aby je wyciagnąc. Po drugie standardowe ledy za 5-15 zł niestety pala się w refektorach z powodu zbyt malej odleglosci od zarowki swiatel mijania. Nie polecam, a wydanie 50 zł na ledy W5W chyba nie ma sensu, lepiej kupic cos takiego

Obrazek
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe

Awatar użytkownika
Sebastian
Moderator
Reputacja: 51
Imię: Sebastian
Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Sebastian » 23 sty 2014, o 15:57

Czarną oprawkę trzeba mocniej pociągnąć , wtedy wyskakuje z zatrzasków i wychodzi z żarówką.

LED'ów nie polecam - z tydzień wytrzymają, potem się stopią i nie będą świecić :D
Gdzieś miałem zdjęcie moich led które dosłownie się rozlutowały :roll:

Jeśli chcesz się delikatnie pozbyć żółtości to załóż np. osram cool blue. Ale mimo niebieskiej bańki światło jest delikatnie żółtawe.

etac - byłeś szybszy :D
Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.

Awatar użytkownika
konradoo
Zasłużony dla forum
Reputacja: 21
Imię: Konrad
Samochód: Nubira x2
Silnik:
Kontakt:

Post autor: konradoo » 26 sty 2014, o 00:03

Ja miałem żarówki jakby 1ledowe.wytrzymały prawie pół roku. Teraz mam ładnie pasujące boscha xenon blue.też mam osram night breaker,ale +60%. Teraz gdy się popalą dostanie +90%.
P.S. jak będziesz zmieniał kierunki polecam osram diadem:) na moim niebieskim ładnie się prezentuje:)
O partsy pisz PW.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 27 sty 2014, o 13:31

konradoo pisze: P.S. jak będziesz zmieniał kierunki polecam osram diadem:) na moim niebieskim ładnie się prezentuje:)
Wolę tańsze rozwiązanie, w domu mam komplet i są srebrne całe, więc idealnie wpasowują się pod kolor odblasku ;) zero kolorowej poświaty. Co prawda, teraz jedną mam zwykłą pomarańczową i jedną tą srebrną, bo uszkodziłem kierunek i nie chce mi się zamieniać :mrgreen:
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Awatar użytkownika
konradoo
Zasłużony dla forum
Reputacja: 21
Imię: Konrad
Samochód: Nubira x2
Silnik:
Kontakt:

Post autor: konradoo » 27 sty 2014, o 16:03

Ja mam niebieski wóz,więc poświata niebieska jest całkiem całkiem. Żadnego nie widziałem chevy by miał te srebrne, ale jak Ty je zastosowałeś to na pewno ładnie wygląda;)
O partsy pisz PW.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 27 sty 2014, o 16:04

Zerknij w moój opis autka są pokazane tylne i przednie przed i po zmianie
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Awatar użytkownika
orzech
Stały bywalec
Reputacja: 1
Imię: Marcin
Samochód: Lacetti 1.6 + LPG
Silnik:
Kontakt:

Post autor: orzech » 24 lut 2014, o 15:00

Żarówki kupione i wymienione. Jak pisaliście, trzeba dość mocno pociągnąć aby wyszła oprawka wraz z żarówką. Kupiłem Philipsy, dokładnie takie jak poniżej. Faktycznie świeca na dość biały kolor i jest bez porównania ze starymi żółtymi :)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Elektryka / Elektronika”