Witam serdecznie, mam problem w moim lacetti 1.8 (T18SED) bez LPG , auto jeździ wszystko w sumie działa jak powinno jednak zapala się Check czasami mruga czasami pali się na stałe, czasami zgaśnie ale nie na stałe. Znajomy podłączył mi pod komputer program autocom CARS" i wyświetliły się błędy : P0420 sprawność katalizatora za mała (Bank 1) oraz drugi : P0300 wykryte nieregularne wypadanie zapłonów. Jakieś pół roku temu wymieniłem kable i świece zapłonowe . Błąd cały czas występuje i nie wiem co zrobić aby problem znikł, czy wymienić może cewkę jest jedna na 4 świece (rzadko a może przewrażliwiony jestem ale przy obciążeniu klima i wysoki bieg da odczuć się delikatne szarpanie pozatym brak jakichkolwiek oznak), może jeszcze raz kable świece czy może sonde lambde tylko która, czy może coś innego ? co to może być??
Sprawdziłem wszystkie przewody połączenia kostki i na moje oko jest wszystko ok, tłumik również szczelny.
Powiem szczerze drażniąca jest ta kontrolka a podobno gdy pali się check to i autko pali więcej. POMOCY