W samochodzie córki (Lacetti 1.6 RP2006) wymieniłem klimatyzację z manuala na klimatronika wraz z cała instalacją, znajdującą się pod kokpitem (miałem dawcę, pisałem o tym w innym poście). Tzn przełożyłem instalację wraz z tą rurą, do której montowany jest plastikowy kokpit. Instalacje wpiąłem w oryginalne złącze, zlokalizowane w lewym słupku na dole. Córka ma auto chyba w wersji SX (brak oznaczenia na błotnikach), "dawca" to wersja CDX. Po zmontowaniu wszystkiego zauważyłem brak świateł, zarówno pozycyjnych (z przodu i z tyłu), krótkich, długich jak i kierunkowskazów (działają tylko awaryjne). Kostka za licznikiem sprawdzona, była popalona. Polutowałem, to wróciły światła krótkie i długie. Pozycyjnych i kierunkowskazów dalej brak (przód i tył). Nie słychać przekaźnika kierunków. I podświetlenia wskaźników tez nie ma. Czy ktoś ma jakieś pomysły jak rozwiązać problem? Przydałby się schemat instalacji elektrycznej w wersji SX i CDX, może są jakieś zmiany w okablowaniu. Dodam tylko, że w wersji SX tej lewej kostki za licznikiem od świateł nie było, była tylko ta prawa.
Pomóżcie proszę, bo auto rozkręcone, a już muszę oddać córce sprawne