kamera cofania
-
- Fachman
- Reputacja: 48
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
kamera cofania
Panowie . Da się to zamontować bezproblemowo w kombi? https://sites.google.com/a/uu.tapdoanpr ... la-Fan-w-w
VIN >KL1NF35BJ6K335315
- Sempu97
- Bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: Piotr
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8, 2H0, 141KM
- LPG: KME Nevo, wtryski barracuda
- Kontakt:
Re: kamera cofania
W opisie masz podane długości przewodów, tam pisze że kabel wideo ma 6M zasilanie 1M.
Na Alledrogo pewnie znajdziesz coś dłuższego, chyba że ci 6M wystarczy.
Na Alledrogo pewnie znajdziesz coś dłuższego, chyba że ci 6M wystarczy.
Chevrolet Cruze 1.8
-
- Fachman
- Reputacja: 48
- Imię: Krzysztof
- Samochód: NUBIRA /Lacetti
- Silnik: 1.8 F18D3 121KM
- LPG: Tech
- Kontakt:
Kable to pikuś , bardziej chodzi o montaż samej kamerki w podświetleniu tablicy rejestracyjnej. Czy ona nie będzie np. zachlapana w czasie deszczu ,śniegu itp.
W którym miejscu najlepiej zamontować w kombi?
W którym miejscu najlepiej zamontować w kombi?
VIN >KL1NF35BJ6K335315
- papieju
- Fachman
- Reputacja: 68
- Imię: Marcin
- Samochód: Nubira kombi 1.8 LPG
- Silnik:
- Kontakt:
Ja mam w ramce tablicy. 6m kabla to aż świat. Zasilanie bierzesz ze światła cofania lewej lampy, do klapy przeciskasz już oba - video kamery i zasilanie - fabrycznym peszlem. Trzeba demontować boczek w bagażniku i osłonę klapy wewnętrzną. Masę do kamery bierzesz już gdzieś z samej klapy. Przygotuj się że kable w peszlu mogą być poszarpane, ja całą wiązkę z peszla musiałem naprawiać bo była słaba. Kamera w oprawce może być ciekawa o ile uda się odkręcić stare oprawki bo u mnie śruby jak i blaszki w blendzie zardzewiały i spoiły się, musiałem rzeźbić jak wymieniałem żarówki. Sama kamera nie brudzi się jakoś specjalnie, zawsze można przetrzeć
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Ja w żony samochodzie, co prawda sceniku, już wyrobiłem sobie taki nawyk że przecieram kamerę palcem 
- skull
- Stały bywalec
- Reputacja: 41
- Imię: Michał
- Samochód: Chevrolet Lacetti SW
- Silnik: F16D3
- LPG: BRC SQ24
- Kontakt:
Też mam już taką zamontowaną - ta oprawka z linka pasuje w miejsce podświetlenia tablicy (jednego z dwóch do wyboru). Niestety łatwo się brudzi - trzeba sobie wyrobić nawyk przecierania ją jednym ruchem przed wejściem do samochodu.
Nie wiem jak w tej wersji z linka, ale moja (i szwagra bo u niego też w HB zamontowaliśmy), i ogólnie czytając komentarze na ali - problemem jest głównie gniazdo żarówki którego otwór jest odrobinę za duży, i trzeba czymś przymocować, aby żarówka nie wypadała (zrobiłem kombinację z "trytytek")
Nie wiem jak w tej wersji z linka, ale moja (i szwagra bo u niego też w HB zamontowaliśmy), i ogólnie czytając komentarze na ali - problemem jest głównie gniazdo żarówki którego otwór jest odrobinę za duży, i trzeba czymś przymocować, aby żarówka nie wypadała (zrobiłem kombinację z "trytytek")