Witam.
Dopadł mnie problem uszkodzonej wiązki w sklepie tylnej. Kontrolka od drzwi cały czas świeci.
Nie mam czasu i chęci w mrozie tym dłubać.
Które bezpieczniki odłączyć aby pozbyć się tego problemu?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Wiązka klapy tylnej-które bezpieczniki?
-
- Stały bywalec
- Reputacja: 11
- Imię: Maciej
- Samochód: Lacetti CDX
- Silnik: 1,8 121KM f18d3 aut. Zf4hp16
- LPG: BRC SQ32
- Kontakt:
- skull
- Stały bywalec
- Reputacja: 41
- Imię: Michał
- Samochód: Chevrolet Lacetti SW
- Silnik: F16D3
- LPG: BRC SQ24
- Kontakt:
Re: Wiązka klapy tylnej-które bezpieczniki?
lepiej odepnij wtyczkę przy zamku klapy (a najlepiej napraw/wymień)
opis bezpieczników masz tu:
https://www.drive2.ru/l/7564446/
przetłumacz na polski ( prawy przycisk myszy na stronie - i wybierz w menu (lub u góry w pasku))
wg tych info -
Ef19 (15 A) - deska rozdzielcza, elektrycznie składane lusterka, lampki do indywidualnego oświetlenia kabiny, wspólne oświetlenie sufitowe w kabinie, oświetlenie w bagażniku, wyłącznik krańcowy pozycji bagażnika.

tyle że wyłącza on jeszcze inne rzeczy
opis bezpieczników masz tu:
https://www.drive2.ru/l/7564446/
przetłumacz na polski ( prawy przycisk myszy na stronie - i wybierz w menu (lub u góry w pasku))
wg tych info -
Ef19 (15 A) - deska rozdzielcza, elektrycznie składane lusterka, lampki do indywidualnego oświetlenia kabiny, wspólne oświetlenie sufitowe w kabinie, oświetlenie w bagażniku, wyłącznik krańcowy pozycji bagażnika.

tyle że wyłącza on jeszcze inne rzeczy
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dzieki. Dzisiaj się za to wziąłem. Przewód od spryskiwaczy pęknięty. Kable też popękane. Chyba będę musiał wyciągnąć całą wiązke klapy i pocerować.
Popsikałem w kostki elektryczne środkiem do wyparcia wilgoci i jak narazie pomogło.
Teraz suszę tapicerkę. Jutro wszystko zamontuje.
Dalszą robotę zostawiam do wiosny.
Popsikałem w kostki elektryczne środkiem do wyparcia wilgoci i jak narazie pomogło.
Teraz suszę tapicerkę. Jutro wszystko zamontuje.
Dalszą robotę zostawiam do wiosny.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Witam.
Problem rozwiązany połowicznie. W świetle dziennym wydaje się że kontrolki się nie świecą. Wieczorem widać że kontrolki od otwartych drzwi i airbagu świecą delikatnie. Zauważyłem że fotel kierowcy i wykładzina jest nasiąknięta wodą. Gdzie lało przez uszczelkę drzwi.
Problem rozwiązany połowicznie. W świetle dziennym wydaje się że kontrolki się nie świecą. Wieczorem widać że kontrolki od otwartych drzwi i airbagu świecą delikatnie. Zauważyłem że fotel kierowcy i wykładzina jest nasiąknięta wodą. Gdzie lało przez uszczelkę drzwi.
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Witam.
Odłączyłem kostkę od licznika żeby kontrolki nie świeciły się. Dzisiaj przestały działać wycieraczki i spryskiwaczy. Podejrzewam bezpieczniki.
Odłączyłem kostkę od licznika żeby kontrolki nie świeciły się. Dzisiaj przestały działać wycieraczki i spryskiwaczy. Podejrzewam bezpieczniki.