Wyciek w okolicach paska rozrządu

Stuka, puka, kapie, cieknie...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kliszka
Profesjonalista
Reputacja: 0
Imię: Piotr
Samochód: Lacetti HB SX
Silnik:

Wyciek w okolicach paska rozrządu

Post autor: kliszka » 16 cze 2014, o 15:28

Witam ,ostatnio zaobserwowałem na plastikowej osłonie ( spód samochodu) plamę wyglądającą na olej na wysokości paska rozrządu . Wygląda to na wadliwe uszczelnienie pompy wody paska rozrządu. Rozrząd wymieniałem w sierpniu 2013 roku w autoryzowanym warsztacie Daewoo - Chevrolet . Podejrzewam że czeka mnie wymiana pompy wody.. czy mam to reklamować jako wadliwą część czy usługę? Czy mam w ogóle jakiekolwiek szanse na uznanie reklamacji ?
P.S - rachunki na w/w usługę mam w komplecie..

Awatar użytkownika
cookiemonster
Bywalec
Imię: Tomek
Samochód: Lacetti 92U
Silnik:
Kontakt:

Re: Wyciek w okolicach paska rozrządu

Post autor: cookiemonster » 16 cze 2014, o 17:22

Też myślałem że mi ciekło z rozrządu - plama pod rozrządem i na osłonie , płynu ubywa. Mój mechanik rozebrał i stwierdził puszczenie płynu przez termostat ( zmęczenie, różnica temperatur , ??) Zacznij od tego czy nie podcieka i się powolutku nie sączy,

Awatar użytkownika
kliszka
Profesjonalista
Imię: Piotr
Samochód: Lacetti HB SX
Silnik:

Re: Wyciek w okolicach paska rozrządu

Post autor: kliszka » 16 cze 2014, o 17:45

cookiemonster pisze:Też myślałem że mi ciekło z rozrządu - plama pod rozrządem i na osłonie , płynu ubywa. Mój mechanik rozebrał i stwierdził puszczenie płynu przez termostat ( zmęczenie, różnica temperatur , ??) Zacznij od tego czy nie podcieka i się powolutku nie sączy,
wielkie ,stokrotne dzieki za słowa...otuchy i za szybka odpowiedź... jakbyś miał problem z komputerem/laptopem to jestem do Twojej dyspozycji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lacetti/Nubira Mechanika”