Nigdy sie nie spotkałem żeby ktoś majstrował przy układzie hamulcowym w tym samochodzie dlatego chce stworzyć historię, jako iż wiemy że lacetti dzieli częsci z astrą G/Zafirą A chciałbym sie dowiedzieć jak to wygląda.
Mój problem polega na chęci konwersji tylnych hamulców z systemu tarczo-bęben na same tarcze, z tego co zauważyłem to mocowania piasty w astrze G są takie same jak w lacetti ale nachodzi mnie pytanie czy aby napewno? według dobrego przyjaciela GPT nic nie jest pewne lecz zaleca on wymiane całych zwrotnic również na te z astry G tylko pojawia się problem z mocowaniem łączników stabilizatora oraz mocowania samych amortyzatorów. Oczywiście wiem, że wymiana tarcz, zacisków, linek będzie wymagana tylko korci mnie pytanie czy to PASUJE p&p? Jeżeli nie to co należałoby zrobić aby było to możliwe? Z tego co sie zaorientowałem to do tej pory nie ma gotowych kit-ów na takie modyfikacje.
Astra G ma inny rozstaw (4x100) więc nasuwa się kolejne pytanie, czy zwrotnice bądź piasty przód pasują p&p?
Niezbyt korci mnie bawienie się w przetaczanie łożysk bądź toczenie samych zwrotnic stąd moje pytania, Jeżeli nikt nie będzie pewien to wezmę to wyzwanie na siebie