Ogólnie w moim autku jest trochę problemów mających związek z układem chłodzenia:
- przed jak i po wymianie termostatu, przy nagrzanym silniku, i na postoju i podczas jazdy, wskazówka utrzymuje się mniej więcej w miejscu jak na załączniku. Nawet jak ostatnio próbowałem odpowietrzyć układ chłodniczy to udało mi się tak nagrzać silnik, że na kilka sekund odpalił mi się wiatrak chłodnicy, co by oznaczało dobre wieści... Jednak wskazówka dalej stała w miejscu, nie chciała iść wyżej.
- najważniejsze ze wszystkich - ogrzewanie - z tym są trochę jajca. Jak go kupowałem to sprawdzałem ciepło i grzało nieźle, aż do pewnego momentu, kilka godzin później. Wtedy ciepło było czuć z kratki przy wyłączonym wentylatorze, a przy włączeniu, przez chwilę było czuć ciepło, po czym powoli je wywiewało. Przy wyłączeniu wentylatora znowu ciepło z kratki, a po przejechaniu około kilometra i włączeniu wentylatora ponownie, znowu wywiewało. Z tego powodu postanowiłem o wymianie termostatu i płynu chłodniczego, ale z tym poszedłem do mechanika, bo sam jestem ciapa. Po odebraniu auta stanąłem na chwilę na spokojnie sprawdzić czy w końcu grzeje i ku mojemu zadowoleniu, grzało

Ktoś wie jak z tym pomóc? Zbliża się zima, a głupio byłoby jeździć w lodówce

Z góry dzięki za pomoc