Mateusz89_89 pisze:Nie lubię gdy producent narzuca mi na siłę pewne rozwiązania np. brak możliwości wyłączenia świateł podczas pracy silnika itd. a fakt ukrywania pracy klimatyzacji podwójnie mnie irytuje
Sprężarkę wystarczy raz na jakis czas włączyć żeby się układ przesmarował, nie musi pracować cały czas.
Przeprowadziłem takie doświadczenie że jeśli ustawie nawiew na szyby to z automatu wentylator chłodnicy zaczyna okresowo pracować i dużo więcej czasu potrzebuje silnik aby nagrzać sie do temp. roboczej. Natomiast po odłączeniu sprężarki wentylator chłodnicy uruchamia się dopiero przy 93°C.
Nie prawda . Wentylator chłodnicy włącza się przy 108°C
Nie prawda. Nie nagrzewa się dłużej. Od tego jest termostat
Jak chcesz szybciej. To wystarczy dołożyć Webasto. A będziesz wsiadał zimą do ciepłego auta.
Co do świateł. Bo takie są przepisy.
Ja kupiłem skuter rok produkcji 2012.
Kupiłem go w 2015. Prosto ze sklepu. A, że był koniec roku, to zarejestrowałem go w 2016. I jak się zdziwiłem jak mi go zarejestrować nie chcieli. Bo nie był przystosowany do przepisów odnośnie zapalających się świateł po uruchomieniu silnika.
Wystarczyło tylko zmostkować dwa przewody. Ale nie. Producent musiał wystawić specjalny świstek dla autoryzowanego serwisu. I dopiero po tym mogłem go zarejstrować.
A moim zdaniem klima powinna działać cały czas.