Mam problem, a mianowicie jakieś 3 miesiące temu pierwszy raz zaświeciła mi się kontrolka Check. Oczywiście podjechałem do serwisu odczytać błąd i okazało się, że jest to błąd historyczny i, że sonda lambda nr 2 podaje nieprawidłowe parametry... (tak mi powiedzieli). Nie zauważyłem żeby auto więcej paliło ale za to zauważyłem, że zaczęło szarpać po puszczeniu pedału gazu. W serwisie skasowali błąd i pojechali na jazdę testową czy znowu wyskoczy ale nie wyskoczył. Od tego momentu do dziś błąd wyskoczył jeszcze 2 razy ale po kilku odpaleniach auta sam znikał... Martwi mnie tylko to, że pomimo, iż kontrolka się nie świeci to auto czasami szarpie np: dojeżdzam do świateł i biorę nogę z pedału gazu żeby sobie wyhamować silnikiem i w tym momencie jest mocne szarpnięcie. A z tym szarpaniem to wygląda tak, że np: jadę sobie gdzieś i całą drogę jak puszczam pedał gazu to szarpie, a jak zgaszę silnik i po chwili odpalę ponownie to już nie szarpie. Chciałbym zaznaczyć, że przy zmianie biegu nie szarpie.. tylko tak jak podałem w przykładzie powyżej.
Czy miał ktoś też taki problem z silnikiem benzynowym bez lpg? Bo zastanawiam się czy to uszkodzona sonda lambda czy coś innego bo martwi mnie to szarpanie

Bardzo proszę o pomoc lub jakieś wskazówki