Cruze nie odpala
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Marcin
- Samochód: Cruze
- Silnik: 2.0, 163KM, Diesel
- Kontakt:
Cruze nie odpala
Witam serdecznie
Czy ktoś z państwa miał też problem z odpaleniem auta ? Mianowicie rano chciałem pojechać do pracy i auto nawet nie drgnelo po trzech próbach akumulator rozładował się do 10.5v zostawiłem go na noc do ładowania podłączyłem na nowo i dalej ten sam problem, dodam że podczas przekręcania kluczyka wszystko na chwilę gaśnie tzn. radio, deska rozdzielcza. Po kilku dniach wpadłem na pomysł, że spróbuję drugim kluczykiem i samochód odpalil, na wieczór udało mi się go odpalić starym kluczykiem na następnym dzień znowu ten sam problem. Dodam zdjęcia błędów z OBD
Czy ktoś z państwa miał też problem z odpaleniem auta ? Mianowicie rano chciałem pojechać do pracy i auto nawet nie drgnelo po trzech próbach akumulator rozładował się do 10.5v zostawiłem go na noc do ładowania podłączyłem na nowo i dalej ten sam problem, dodam że podczas przekręcania kluczyka wszystko na chwilę gaśnie tzn. radio, deska rozdzielcza. Po kilku dniach wpadłem na pomysł, że spróbuję drugim kluczykiem i samochód odpalil, na wieczór udało mi się go odpalić starym kluczykiem na następnym dzień znowu ten sam problem. Dodam zdjęcia błędów z OBD
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 91
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
Re: Cruze nie odpala
Skasować błędy i spróbować ponownie bo trochę ich za dużo i nie wiadomo czy jakieś nie są historyczne.
Zacząć od naładowania akumulatora i wymiany bateryjek w kluczyku.
Zacząć od naładowania akumulatora i wymiany bateryjek w kluczyku.
240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

-
- Świeżak
- Kontakt:
Błędy Skasowałem nie pomogło. Wcześniej tylko był błąd z wodą w paliwie, akumulator był ładowany do pełna a kluczyk zapasowy nie powinien być rozladowany, ponieważ nie był używany wcześniej
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Błędy wskazują na problem z immo więc dla świętego spokoju lepiej wymienić baterię za 5zł. To że nie był używany nie oznacza że bateria nie padła.
Samochód od nowości ? Dużo błędów U XXXX, do sprawdzenia wiązki przy modułach, rozebrać boki z tunelu żeby się do nich dostać.
Samochód od nowości ? Dużo błędów U XXXX, do sprawdzenia wiązki przy modułach, rozebrać boki z tunelu żeby się do nich dostać.

-
- Świeżak
- Kontakt:
Nie, samochód posiadam od 4 lat i nigdy wcześniej nie miałem z nim większych problemów jutro zajadę kupić i sprawdzę 
Dodano po 16 minutach 37 sekundach:
Czy jest możliwe, że to wina rozrusznika robi zwarcie i tyle błędów wyskakuje ?

Dodano po 16 minutach 37 sekundach:
Czy jest możliwe, że to wina rozrusznika robi zwarcie i tyle błędów wyskakuje ?
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Uszkodzony rozrusznik też nie jest wykluczony ale warto też sprawdzić główną masę od akumulatora.
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Gdyby rozrusznik robił zwarcie to raczej byłby dym 

- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Niekoniecznie.
Wystarczy że rozrusznik będzie brał większy prąd niż powinien oraz do tego słaba masa i mamy przygasanie wszystkiego przy odpalaniu.
Wystarczy że rozrusznik będzie brał większy prąd niż powinien oraz do tego słaba masa i mamy przygasanie wszystkiego przy odpalaniu.
-
- Bywalec
- Reputacja: 3
- Imię: Dominik
- Silnik: 1.8 141KM LPG 2012
- LPG: Tak BRC SQ24
- Kontakt:
Immobilizer nie potrzebuje baterii w pilocie
Sprawdzone w praktyce bo tak w sumie byłem ciekaw https://youtube.com/shorts/EHuzcSZCLNc
Ja stawiam na akumulator do wymiany bo jak napięcie na moim starym aku spadało poniżej 11v bez obciążenia to też masa dziwnych kodów wyskakiwała, tym bardziej jak wszystko gaśnie łącznie z radiem (nie licząc zegarów).
Jak problem pojawił się z dnia na dzień to może coś kable pogryzło albo ze starości pogorszyło się połączenie z klemami w Aku.
Na drugim miejscu czujnik sprzęgła, tak wygląda próba odpalania auta bez sprzęgła:
https://youtube.com/shorts/B0vPjRIH0e8
Chevrolet Cruze 1.8 LT+ 2012 + LPG BRC