Elektrozawory są 3.
Dodano po 5 minutach 19 sekundach:
Koledzy drodzy myślcie! Jak nie trzymają wszystkie elektrozawory i wtryski to opróżnimy cały zbiornik do atmosfery. A to czuć, widać lub jest wielkie bum.
Elektrozawory są 3.
Gdzie jest trzeci?wszim pisze:Elektrozawory są 3.
Dodano po 5 minutach 19 sekundach:
Koledzy drodzy myślcie! Jak nie trzymają wszystkie elektrozawory i wtryski to opróżnimy cały zbiornik do atmosfery. A to czuć, widać lub jest wielkie bum.
A jaką ty masz instalację? BRC? Widzę, że z Rzeszowa jesteś. Ja swoją instalację serwisuje w Czakramie i nigdy takich perypetii z checkiem nie miałem ani nikt mi głupot o panewkach nie opowiadał... Może i Ty zajrzyj do Czakramu...Jak mi sonda nr 2 padła to też oni mi wtedy diagnozę zrobili (wtedy jeszcze nie miałem swojej kostki OBD II), wymienilem na orginalną w ASO i spokój. Od tamtej pory przejechałem 60k kmDragen pisze: ↑8 kwie 2021, o 23:07Przez miesiąc czasu jeździłem na benzynie. Przejechałem ok. 600km. Przez ten czas na początku check raz świecił raz nie. Od ponad dwóch tygodni już się nie świecił. Postanowiłem jeździć na gazie. Po przejechaniu ok. 50km check się zaświecił. Po ponownym przełączeniu na benzynę check przestał świecić. Zadzwoniłem do swojego gazownika. Powiedział, że na własną odpowiedzialność wyreguluje mi gaz. Zapytałem jaka to odpowiedzialność. Odpowiedział, że katalizator może paść. W silniku mogą popalić się panewki. Bez regulacji gazu stwierdził, że można tak jeździć. Powiedział, że to już nie pierwszy cruze który ma ten problem.
Bez ruszania przewodami i złączkami, wystarczy zgasić i poczekać aż trochę ostygnie i sonda czasem rusza sama. Czasem nawet w trakcie jazdy i zaraz znowu pada przez co znów mam szarpanie. Ruszanie przewodami i dociskanie złączki jak już padnie z kolei nie pomaga.
Tak. Jak coś nie kontaktuje to potrafi sie to ujawniać po zmianie temperatury. To częsty przypadek (rozszerzalność cieplna materiałów).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości