ver. 24.1-42341597 - nie zmniesza się nawiew podczas rozmowy
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Marek
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
ver. 24.1-42341597 - nie zmniesza się nawiew podczas rozmowy
Witam
Po ostatnim przeglądzie zauważyłem, że w Cruzie z 2013 roku (1,8 LPG) podczas nawiązywania połączenia przez telefon (połączony przez MyLink) siła nawiewu - a tym samym jego głośność - przestała się zmniejszać. To było coś fajnego w trakcie dotychczasowego prawie 3 letniego użytkowania całkiem fajnego samochodu.
W serwisie MMCars we Wrocławiu tłumaczą, że to wina oprogramowania MyLink w wersji 24.1-42341597. Tym samym czas "głaskania" klienta GM się kończy, ponieważ kończy się gwarancja.
Czy ktoś z użytkowników tego szacownego forum - łącznie z przesymaptycznymi adminami - spotkał się z podobnym problemem?
Pozdrawiam
Marek
Po ostatnim przeglądzie zauważyłem, że w Cruzie z 2013 roku (1,8 LPG) podczas nawiązywania połączenia przez telefon (połączony przez MyLink) siła nawiewu - a tym samym jego głośność - przestała się zmniejszać. To było coś fajnego w trakcie dotychczasowego prawie 3 letniego użytkowania całkiem fajnego samochodu.
W serwisie MMCars we Wrocławiu tłumaczą, że to wina oprogramowania MyLink w wersji 24.1-42341597. Tym samym czas "głaskania" klienta GM się kończy, ponieważ kończy się gwarancja.
Czy ktoś z użytkowników tego szacownego forum - łącznie z przesymaptycznymi adminami - spotkał się z podobnym problemem?
Pozdrawiam
Marek
- etac
- Prezes
- Reputacja: 302
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: ver. 24.1-42341597 - nie zmniesza się nawiew podczas roz
A wiesz ze teraz sobie przypominam ze była taka opcja i teraz rzeczywiscie jej nie ma.
Zawsze jak ktos chce mozna zmienić wersje na niższą
Zawsze jak ktos chce mozna zmienić wersje na niższą

Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Nie wiem jak się mają wersje MyLink bo nie posiadam ale w zasadzie powinieneś zgłosić reklamację, że ci popsuli funkcjonalność użytkową auta. Nich zrobią downgrade oprogramowania MyLink skoro nowsza wersja jest ułomna.

-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Jeszcze przez 4 miesiące mam go na gwarancji. W serwisie twierdzą, że na serwerach obecna wersja mojego MyLinka jest jedyną, którą mogą uzyskać. I poza tym nie ma możliwości wgrania poprzedniej wersji.
Ale po tych 4 miesiącach chętnie bym wrócił do poprzedniej, sensownej wersji oprogramowania. Zresztą to z wyciszaniem nawiewu to zdążyłem zauważyć, ale może jeszcze z nowym softem utraciłem jakieś inne funkcjonalności, których brak ktoś zauważył?

Ale po tych 4 miesiącach chętnie bym wrócił do poprzedniej, sensownej wersji oprogramowania. Zresztą to z wyciszaniem nawiewu to zdążyłem zauważyć, ale może jeszcze z nowym softem utraciłem jakieś inne funkcjonalności, których brak ktoś zauważył?
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Złóż na piśmie oficjalną reklamację. A poza oficium - szukajmy rozwiązań.

-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Serwis jest "bezsilny". Takich szczegółów jak wszystkie funkcjonalności w instrukcji użytkowania nie było. Widocznie to była taka fanaberia GM w momencie gdy nieźle wyglądała sprzedaż Chevroleta w Polsce.
Ale teraz?
Serwisów autoryzowanych coraz mniej.
Kto się będzie w koncernie martwił polskimi użytkownikami ich samochodów?
Pewnie liczą, że masowo przesiądą się do Opli.
Niedoczekanie
Ale teraz?
Serwisów autoryzowanych coraz mniej.
Kto się będzie w koncernie martwił polskimi użytkownikami ich samochodów?
Pewnie liczą, że masowo przesiądą się do Opli.
Niedoczekanie

- etac
- Prezes
- Kontakt:
W serwisie rzeczywiscie nie umieja wrocić do nizszej wersji.
To złoż oficjalną reklamacje, bo inaczej oleją temat.
Jaką miałes poprzednia?
Ja mam wersje 24.5 z Mirror Link i tez nie ma tej opcji.
To złoż oficjalną reklamacje, bo inaczej oleją temat.
Jaką miałes poprzednia?
Ja mam wersje 24.5 z Mirror Link i tez nie ma tej opcji.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Ja mam wersję 24.1-42341597.
Różnica być może wynika z tego, że mój Cruze to 1,8 LPG w wersji LT+ z 2013 roku
Różnica być może wynika z tego, że mój Cruze to 1,8 LPG w wersji LT+ z 2013 roku
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Rożnica wynika z tego ze ja juz za gwarancji olalem sprawe i sam wgrywam oprogramowanie.
Jest odpowiedni watek na forum.
Jest odpowiedni watek na forum.
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Ale zmniejszenia nadmuchu tez już nie masz. Wydaje mi się, że mogli to usunąć ze wgl bezpieczeństwa np w przypadku odparowywania szyb zmniejszenie nadmuchu może nie być wskazane. Np. jakiś durny Amerykanin znowu się zagadał na śmierć tzn w trakcie rozmowy zaparowały mu szyby i poleciał do nieba, a firma ubezpieczeniowa wyczuła swąd kasy. Gdybam.

-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Wcześniej miałem 20.00-95414462
Po wgraniu nowej wersji, tj. 24.1-42341597 nie pojawiły się żadne nowe programy. W dalszym ciągu mam 4 ikony: 2x BringGo oraz Stitcher i TuneIn.
Tak więc nowa wersja to tylko raczej po to aby popsuć...
Wstrzymam się jednak do końca gwarancji. A potem spróbuje coś z tym fantem zrobić.
Dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Marek
Po wgraniu nowej wersji, tj. 24.1-42341597 nie pojawiły się żadne nowe programy. W dalszym ciągu mam 4 ikony: 2x BringGo oraz Stitcher i TuneIn.
Tak więc nowa wersja to tylko raczej po to aby popsuć...
Wstrzymam się jednak do końca gwarancji. A potem spróbuje coś z tym fantem zrobić.
Dzięki za informacje.
Pozdrawiam
Marek
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Naprawili szereg innych bugow, ale widać ten popsuli.
Ja mam inne problemy:
- ustawione mam FAV na 3, a co jakis czas sam ustawia sobie 7 lini i włącza radio właśnie na tej 7 lini
- głośność zestawu głośnomówiącego ustawia się sam na 36, ja ustawiam na 6 (mam wzmacniacz), a on z nieznanych przyczyn wraca na 36
Ja mam inne problemy:
- ustawione mam FAV na 3, a co jakis czas sam ustawia sobie 7 lini i włącza radio właśnie na tej 7 lini
- głośność zestawu głośnomówiącego ustawia się sam na 36, ja ustawiam na 6 (mam wzmacniacz), a on z nieznanych przyczyn wraca na 36
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Z tym nawiewem to chyba trochę sztuczny problem bo klima i tak szybko redukuje prędkość nawiewu w AUTO a jak nie i tak bardzo to przeszkadza czyli bieg powyżej 3 to można szybko zjechać pokretlem i po zakończeniu rozmowy wrócić do AUTO. Ja dużo rozmawiam na głośnomówiącym w samochodzie i nigdy jeszcze mi to nie przeszkadzało różnie słychać różne osoby ale można ustawić ciszej/głośniej i jest git. U mnie radio ma osobne nastawy głośności na rozmowę i audio więc jak podciagne mocno głośność podczas rozmowy to nie powoduje to urwania uszu po jej zakończeniu przez muzykę.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
myślę ze jednak funkcja jest fajna, szczególnie latem. Ruszasz samochodem na zewnatrz 36 stopni, klima w funkcji AUTO, wiec wieje na maksa i w tym samym czasie dzwoni telefon. Normalnie rozmowa wtedy nie nalezy do przyjemnych, szczególnie dla dzwoniącego do ciebie.
Stad była ta funkcja, nawiew natychmiast jest zmieniany z poziomu max na bieg 1. Wydawało mi się to ciekawe i nawet nie zauważyłem ze to znikło, bo tylko raz miałem taka rozmowę.
Stad była ta funkcja, nawiew natychmiast jest zmieniany z poziomu max na bieg 1. Wydawało mi się to ciekawe i nawet nie zauważyłem ze to znikło, bo tylko raz miałem taka rozmowę.
-
- Świeżak
- Silnik:
- Kontakt:
Dla mnie to była super opcja. Całość tworzyła komplet. Np. gra sobie radio, przychodzi rozmowa, radio milknie a słychać sygnał telefonu. Przyciskiem w kierownicy lub na panelu dotykowym odbieram rozmowę i korzystam z zestawu głośnomówiącego bez żadnego problemu. Kończę rozmowę to znowu uaktywnia się radio i jest git.
Ruszam z parkingu w upalny dzień, muszę zadzwonić, wybieram numer, w momencie pojawienia się sygnału praktycznie wycisza się nawiew i bezproblemowo można prowadzić rozmowę. Po jej zakończeniu nawiew klimy wraca do poziomu sprzed połączenia telefonicznego. Bez żadnego majstrowania przy regulacji temperatury klimatyzacji. Super rozwiązanie.
Jeżeli już po 2 i pół roku przestaje działać taka funkcjonalność, to co się będzie dziać w przyszłości? Co jeszcze czeka, aby przestać działać?
A tak przy okazji, to wydaje mi się, że wydajność klimy (w kwietniu był wymieniony filtr kabinowy oraz ostatnio uzupełniany czynnik chłodzący...) wcześniej była znacznie lepsza niż to jest obecnie (szybciej się schładzało wnętrze samochodu). Ale tego nie da się łatwo udowodnić - bo to może być subiektywne. Inaczej jest z tym wyciszaniem - bo to jest, albo tego nie ma.

Ruszam z parkingu w upalny dzień, muszę zadzwonić, wybieram numer, w momencie pojawienia się sygnału praktycznie wycisza się nawiew i bezproblemowo można prowadzić rozmowę. Po jej zakończeniu nawiew klimy wraca do poziomu sprzed połączenia telefonicznego. Bez żadnego majstrowania przy regulacji temperatury klimatyzacji. Super rozwiązanie.

Jeżeli już po 2 i pół roku przestaje działać taka funkcjonalność, to co się będzie dziać w przyszłości? Co jeszcze czeka, aby przestać działać?
A tak przy okazji, to wydaje mi się, że wydajność klimy (w kwietniu był wymieniony filtr kabinowy oraz ostatnio uzupełniany czynnik chłodzący...) wcześniej była znacznie lepsza niż to jest obecnie (szybciej się schładzało wnętrze samochodu). Ale tego nie da się łatwo udowodnić - bo to może być subiektywne. Inaczej jest z tym wyciszaniem - bo to jest, albo tego nie ma.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
kupic termometr i sprawdzić temperature na kratkach. Musi byc ponizej 10 stopnimg.mag pisze:
-
- Stały bywalec
- Reputacja: 1
- Imię: Adam
- Samochód: Cruze 2013 HTB
- Silnik: 1,8 2H0
- LPG: TAK
U nie jest dokładnie ten sam problem. Myślałem nawet , że może ktoś grzebał przy ustawieniach.etac pisze:- ustawione mam FAV na 3, a co jakis czas sam ustawia sobie 7 lini i włącza radio właśnie na tej 7 lini
Ale widać to nie tylko mój problem.