Witajcie klubowicze, mam mały problem z elektroniką w swoim cruze. Od kilku dni coś się dzieje z elektroniką, i to są różne dziwne objawy np:
1. Radio się wyłącza samo podczas jazdy. Gasiłem silnik, uruchamiałem ponownie i nic. Dopiero jak rozłączyłem akumulator - zadziałało.
2. Podczas jazdy radio same zmienia stacje radiowe.
3. Nie proszony odzywa się spiker z navi (bez obrazu, nie włączając aplikacji navi)
4. Przestał działać przycisk otwierania bagażnika.
Wszystkie te usterki samoczynnie ustępują, ale boję się że któregoś dnia będę miał poważniejszą awarię i jak to zwykle bywa w najgorszym momencie.
Kilka miesięcy temu instalowałem nowe radio z navi, oraz uruchamianie otwierania klapy bagażnika przyciskiem. Innych ingerencji w elektronikę nie było. Macie może pomysł co jest przyczyną powyższego i jak temu zaradzić
problemy z elektroniką
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
- etac
- Prezes
- Reputacja: 302
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: problemy z elektroniką
punkty 1-3 to raczej wina sprzętu i jego oprogramowania
punkt 4 to normalna awaria przycisku w sedanie, warto go wymienić na nowy z Insignia.
Nie dales zdjec i opisów w co, czym i jak ingerowałes wiec to jedyne przemyslenia
punkt 4 to normalna awaria przycisku w sedanie, warto go wymienić na nowy z Insignia.
Nie dales zdjec i opisów w co, czym i jak ingerowałes wiec to jedyne przemyslenia
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
chodzi o przycisk zainstalowany wewnątrz auta
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 91
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
Jaki masz rocznik tego Cruze?
Chyba 2009 coś takiego miały, ewentualnie ktoś sobie dorobił lub masz zamontowany chiński patent który wpinało się zamiast kontrolki poduszki. Daj zdjecia tego przycisku.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Chyba 2009 coś takiego miały, ewentualnie ktoś sobie dorobił lub masz zamontowany chiński patent który wpinało się zamiast kontrolki poduszki. Daj zdjecia tego przycisku.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 26
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Ja Andrzejowi montowałem chiński przycisk, jego funkcjonowanie jest akurat łatwe do sprawdzenia. Bardziej mnie martwią te dziwne zachowania radioli. Czytałem, że niektóre modele lubiły się przegrzewać i były przez to niestabilne...
- Fachman
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Jeżeli radio jest nie fabryczne to może byc jego problem bo to jednak pewnie jakiś chinol, przynajmniej jeżeli chodzi o problemy z samym radiem. Jak masz możliwość spróbuj zainstalować fabryczne i zobacz czy problemy ustaną.
- zzzz
- Wymiatacz
- Reputacja: 41
- Imię: Zbyszek
- Samochód: Cruze HB LT+
- Silnik: 1.8
- LPG: BRC
- Kontakt:
Kolega #gora623 jest tak oszczędny w szczegółach jakby nie chciał uzyskać pomocy...