MyLink(Bringgo) + Yanosik

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zzzz
Wymiatacz
Reputacja: 41
Imię: Zbyszek
Samochód: Cruze HB LT+
Silnik: 1.8
LPG: BRC
Kontakt:

MyLink(Bringgo) + Yanosik

Post autor: zzzz » 6 paź 2014, o 22:57

Jako że jestem świeżym użytkownikiem Yanosika przyszedł mi do głowy pomysł połączenia dwóch nawigacji jak w tytule.
na razie wiem że da się uruchomić oba na raz tak aby w smarku na ekranie był Yanosik a na ekranie auta było Bringgo. wygląda to obiecująco (trasa z Bringgo a komunikaty z Yanosika). niestety nie mogłem tego układu dokładnie przetestować na trasie :cry: może Koledzy, którzy mają taką możliwość zrobiliby takie testy? :ocochodzi: :ok:
Ostatnio zmieniony 6 paź 2014, o 23:47 przez zzzz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kemoiz
Wymiatacz
Reputacja: 1
Imię: Łukasz
Samochód: Cruze HB LT+ MY14
Silnik: 1.8, 141KM, Pb
LPG: BRC 24.11
Kontakt:

Re: MyLink + Yanosik

Post autor: kemoiz » 6 paź 2014, o 23:42

Jako Mylink masz na myśli Bringgo. Raz też tak odpaliłem i działało. Nie widzę powodu żeby w trasie było coś nie tak.

Awatar użytkownika
zzzz
Wymiatacz
Kontakt:

Re: MyLink + Yanosik

Post autor: zzzz » 6 paź 2014, o 23:45

tak, Bringgo. jak się da to zmienię temat :ok:

chodzi mi o sprawdzenie jak wyglądają komunikaty z Yanosika, np czy da się zrobić tak aby były emitowane z głośników a nie smarka.

Awatar użytkownika
kemoiz
Wymiatacz
Reputacja: 1
Imię: Łukasz
Samochód: Cruze HB LT+ MY14
Silnik: 1.8, 141KM, Pb
LPG: BRC 24.11
Kontakt:

Re: MyLink(Bringgo) + Yanosik

Post autor: kemoiz » 7 paź 2014, o 07:02

A to o tym tez kiedys tu rozmawialismy. Chlopaki mi wyjasnili, ze zrodlo audio trzeba dac na blutooth, wtedy muzyka tez leci z telefonu i przy okazji wszystkie komunikaty

Tobol
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Piotr
Samochód: Aveo
Silnik:
Kontakt:

Post autor: Tobol » 11 paź 2014, o 10:35

Jeżeli chcielibyście do tego jednocześnie słuchać radia to trzeba by było zwrócić się z prośbą do twórców Yanosika aby dodali (usprawnili? chyba coś takiego kiedyś tam widziałem ale nie działało) funkcjonalność powiadamiania przez profil Bluetooth HFP (telefoniczny) chociaż wątpię by to zrobili bo nie jest łatwo coś takiego zaprogramować. Póki co jedyny program, który widziałem z sprawnia działającą tą funkcją to niesławne mapy Apple na iOS. W dużym skrócie polega to na tym, że program imituje odebrane przychodzące połączenie. Wtedy radio przestaje grać, wyświetla się ekran telefonowania i słychać dźwięk z telefonu. Po zakończonym komunikacie MyLink wraca do trybu radia. Ważne też aby programiści dobrze określili opóźnienie bo jakimś innym programie spotkałem się z ucinaniem początku komunikatu.

PS. Jeśli ktoś nie wie jak to włączyć w mapach Apple to przy połączonym BT w rogu wyświetla się ikona wyboru wyjścia dźwięku, po jej wybraniu pokaże się menu, w którym pod wyjściem "MyLink" będzie przełącznik "Zezwól na HFP" czy coś takiego. Jakość dźwięku przy komunikatach jest co prawda gorsza ale można słuchać radia i komunikatów nawigacji jednocześnie. Działa to bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
zzzz
Wymiatacz
Kontakt:

Post autor: zzzz » 11 paź 2014, o 12:11

przetestowałem Bringgo i Yanosika na trasie. telefon to samsung galaxy sII. W Bringgo komunikaty wyłączone, Yanosik po BT połączony z Mylinkiem(dźwięk z Yanosika słychać w głośnikach) . wszystko działa prawidłowo oprócz jednej sprawy, mianowicie chodzi o głośność komunikatów z Yanosika, są stanowczo za ciche! to jest chyba zresztą ogólny problem z Yanosikiem. będę dalej szukał sposobu pogłośnienia, chyba że ktoś już znalazł sposób to proszę o wiadomość.

Awatar użytkownika
XaRaDaS
Zasłużony dla forum
Reputacja: 9
Imię: Andrzej
Samochód: Orlando LTZ
Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
Kontakt:

Post autor: XaRaDaS » 12 paź 2014, o 22:01

Może troszkę nie w temacie, ale Yanosik ma dobrą głośność na tablecie, szukałbym problemu z przekazaniem na głośniki przez MyLinka.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Elektryka/Elektronika”