Jeżeli chcielibyście do tego jednocześnie słuchać radia to trzeba by było zwrócić się z prośbą do twórców Yanosika aby dodali (usprawnili? chyba coś takiego kiedyś tam widziałem ale nie działało) funkcjonalność powiadamiania przez profil Bluetooth HFP (telefoniczny) chociaż wątpię by to zrobili bo nie jest łatwo coś takiego zaprogramować. Póki co jedyny program, który widziałem z sprawnia działającą tą funkcją to niesławne mapy Apple na iOS. W dużym skrócie polega to na tym, że program imituje odebrane przychodzące połączenie. Wtedy radio przestaje grać, wyświetla się ekran telefonowania i słychać dźwięk z telefonu. Po zakończonym komunikacie MyLink wraca do trybu radia. Ważne też aby programiści dobrze określili opóźnienie bo jakimś innym programie spotkałem się z ucinaniem początku komunikatu.
PS. Jeśli ktoś nie wie jak to włączyć w mapach Apple to przy połączonym BT w rogu wyświetla się ikona wyboru wyjścia dźwięku, po jej wybraniu pokaże się menu, w którym pod wyjściem "MyLink" będzie przełącznik "Zezwól na HFP" czy coś takiego. Jakość dźwięku przy komunikatach jest co prawda gorsza ale można słuchać radia i komunikatów nawigacji jednocześnie. Działa to bardzo dobrze.