Stukanie w okolicach podszybia
- kemoiz
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Stukanie w okolicach podszybia
Spotkał się ktoś ze stukaniem jakby śrubka latała w okolicach podszybia? Słychać to głównie po odpuszczeniu gazu. Nie chce oddawać auta na cały dzień do ASO z powodu takiej pierdoły a strasznie mnie to irytuje, do tego w weekend jade do Białki i boje się o moje nerwy w trasie ;-) Nagrałem dzisiaj na szybko w czasie powrotu z pracy, w zasadzie od samego początku słychać te stuki. Jakiś pomysł?
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Stukanie w okolicach podszybia
Pytanie w przypadku takich poszukiwan co bedzie lepsze?kemoiz pisze:Spotkał się ktoś ze stukaniem jakby śrubka latała w okolicach podszybia? Słychać to głównie po odpuszczeniu gazu. Nie chce oddawać auta na cały dzień do ASO z powodu takiej pierdoły a strasznie mnie to irytuje, do tego w weekend jade do Białki i boje się o moje nerwy w trasie ;-) Nagrałem dzisiaj na szybko w czasie powrotu z pracy, w zasadzie od samego początku słychać te stuki. Jakiś pomysł?
Podrapana deska rozdzielcza, czy pozostawienie tego czegos i podkrecenia radia glosniej?
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Kemoiz podjedź jutro na spota, to się rozbierze i wygrzebiemy
w kupie siła
a tak już na poważnie, czy ten dźwięk, bo ja go nie słyszę, może wina głośników i za dużego basu, gdzie on dokładnie się mieści ? Możliwe, że jakaś kostka się odkleiła i lata teraz, ale tak jak Etac napisał, przy rozbiórce łatwo porysować deskę i wtedy będzie większy problem. Spróbuj dokładnie zlokalizować miejsce. Możliwe, też że to kostka od wyświetlacza.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 90
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
A może to klapa sterująca obiegiem powietrza ? Jak zmienia swoje położenie to słychać "tyrkotanie"
240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
Hmm może być coś w tym kierunku. Dziś jechałem bez nawiewu na szybę i wydaje mi się, że nie klekotało ale nie skojarzyłem tych faktów. Jutro zobaczę jak jest przy włączonym nawiewie.huri_khan pisze:A może to klapa sterująca obiegiem powietrza ? Jak zmienia swoje położenie to słychać "tyrkotanie"
Jeśli kilka osób nic nie słyszało, to z całym szacunkiem, ale mogę się założyć o flaszkę, że pracownicy serwisu też tego nie będą słyszeć i będą mówić, że wszystko jest ok. A przed rozbieraniem deski to się będą bronili jak diabeł przed święconą wodą 

- Kobe
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Samochód: Cruze LS 2009
- Silnik: 1.6 113KM
- Kontakt:
I wiadomo coś z tymi stukami ? bo mam to samo i nie wiem skąd to może dochodzić...
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
No to panel OUT i szukac co tam stuka, a jest tam pare rzeczy luznychKobe pisze:I wiadomo coś z tymi stukami ? bo mam to samo i nie wiem skąd to może dochodzić...
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- kemoiz
- Wymiatacz
- Kontakt:
Niestety ja nie zlokalizowałem a stukanie zrobiło się jeszcze większe. Przemęczę się zimę i potem będę myślał czy rozbierać samemu czy oddać do ASO ale chyba wolę tą 1 opcję.