Witam zacnych forumowiczów.
Od jakiegoś czasu jeżdżę Cruze 1.8 z gazem. Po jednej z tras, gdy nieco wciskałem, zauważyłem wyciek oleju. W spokojnej jeździe wyciek musi być mały, gdyż nie kapie. Kapie na wyższych obrotach. Żadnych błędów. Alladyn nie woła. Ubytek oleju jest znikomy. Do rzeczy. Odwiedziłem kilku mechaników. Diagnozy wydają się być , na mojego czują, "rozkręcimy wszystko i zaczniemy wymieniać po kolei". Wyciek jest po stronie rozrządu. Jeden, że to z rozrządu, drugi, że z pompy oleju, trzeci, że głowica do roboty. Nie było diagnozy, że np chłodniczka oleju. Chłopaki od diagnozy pompy mówili o miejscu, które mi śmierdzi chłodniczką oleju (jakby nie wiedzieli, że ona jest). Mi ręce opadają. Boje się oddać do remontu, bo to będzie koszmar finansowy, a mam przeczucie, że pokapie sobie dalej. Czy polecacie kogoś w pomorskim, kto zdiagnozuje, weźmie i zrobi to ustrojstwo. Ja nie mam gdzie sobie tego sprawdzić na chłopaki rozum. P.S. lekki osad w zbiorniczku już świadczy o wadach uszczelek w chłodniczce. Co za szajs. Czas wrócić do prawdziwych Amerykanów lub japoncow (amerykany chyba lepsze, z doświadczenia). Pomożecie? Dziękuję.
Cruze 1.8 uszczelnienie silnika
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Adam
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 141KM
- LPG: Tak
- Kontakt:
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Cruze 1.8 uszczelnienie silnika
Najpierw bym umył silnik, a potem zaczął rozbierać.
Chociaż olej w zbiorniczku wskazuje na standardowa usterkę uszczelek chłodniczka oleju.
Szukaj mechanika co się zna na Oplach, nie takiego co robi wszystko a nie zna się właściwie na niczym.
Chociaż olej w zbiorniczku wskazuje na standardowa usterkę uszczelek chłodniczka oleju.
Szukaj mechanika co się zna na Oplach, nie takiego co robi wszystko a nie zna się właściwie na niczym.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Kontakt:
Był myty. Jedna diagnoza - nic nie leci, druga - pompa oleju, trzecia - z uszczelki glowicy. Wszyscy się znają na wszystkim
. Czy kogoś polecasz w pomorskim? Może ktoś się zna, samemu naprawia. Reszta autka raczej spoko. Działa cicho, normalnie, nic niepokojącego raczej nie słychać (poza lekkim osadem i standardowo klapką od kierowcy, która raz działa, raz nie).
- etac
- Prezes
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
No to zobacz kto w okolicy robi Ople, na pewno ktoś jest w okolicy.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Kontakt:
Szukam. Jest niby, że robi ople, ale i inne wszystkie. Na zdjęciach w guglu same inne niż Opel, wiesz jak jest. Pytam, może ktoś z forumowiczów wie, sam robi itp. Może miał ktoś taki wyciek od strony rozrządu i podpowie. Chcą mi wyciągać prawie silnik by rozmontować pompę oleju i koszty są takie, że na złom pojadę chyba z nim.
Dodano po 2 minutach 8 sekundach:
Może ktoś, kto grzebie kupi niedrogo
. Zamienię za rower, na nich się znam 
Dodano po 2 minutach 8 sekundach:
Może ktoś, kto grzebie kupi niedrogo
- etac
- Prezes