czy tylko ja mam taki problem, że zegarek w radiu potrafi spóźniać się o 5 minut na tydzień ?
No bo chyba nie ma łączności z satelitą ? Sam się ustawia ? Muszę dodać, że na wszystkich czasomierzach zawsze ustawiam sobie parę minut do przodu, robię tak też w aucie, ale muszę to robić regularnie, bo czas się przestawia, ale nie wiem czy tak jak pisałem spóźnia się, czy sam ustawia.
Przy pobieraniu godziny z RDS należy też uważać na stację radiowe, krótko po zmianie czasu zima/lato, lato/zima, wiele stacji nadal podaje fałszywą godzinę i dopiero to korygują po jakimś czasie.
Tak po za tym to jeżdżę z włączoną synchronizacją z RDS i czas zawsze jest prawidłowy.
@up właśnie niestety pobieranie godziny z RDS w naszych realiach jest bez sensu, co gorsze nawet jak akurat nie słucham radia (tylko mp3 USB) to radio zmienia nam godzinę na niepoprawną.
Wynika to z tego że gdy masz włączone TP czyli komunikaty dla kierowców, nawet przy odtwarzaniu z aux lub usb uruchamia się radio aby odtworzyć komunikat i później wraca do np. MP3. Dlatego radio caly czas odbiera sygnał w tle tym samym również czas z RDS.