Witam,
Mam problem z Aveo t250 1.2 14 v.
Czasami auto nie przyspiesza po wciśnięciu pedału gazu. Tak jest przez moment. obroty na tym samym poziomie , nie przerywa . dopiero po chwili jest reakcja na gaz. Przepustnica była czyszczona ale nic to nie dało.
Gdzie może być problem. Po podłączeniu do komputera zero błędów.
Ktoś dopomoże ?
Aveo t250 1.2 16v nie przyspiesza po wciśnięciu pedału
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Andrzej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.2 16 V 84 KM
- Kontakt:
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Re: Aveo t250 1.2 16v nie przyspiesza po wciśnięciu pedału
Warto by podłączyć się nawet zwykłym ELEM-em i zobaczyć jak podczas tych problemów wyglądają korekty paliwa, sygnał sond, sygnał z MAP sensora i temperatury powietrza zasysanego oraz silnika.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Czasami jest tylko ten problem i po chwili wszystko wraca do normy.
- bubu1769
- Administrator
- Kontakt:
W poprzednim Aveo T255 1.4 też miałem podobny problem.
Czasami, zazwyczaj po dłuższym postoju w chłodniejsze dni, zdarzało się że po odpaleniu przez chwile auto nie miało mocy i bardzo ciężko jechało, po chwili problem znikał.
Nie udało mi się znaleźć przyczyny bo auto zostało skasowane.
W międzyczasie wymieniłem regulator paliwa, bo go podejrzewałem o powodowanie problemów, ale jednak to nie było to.
W obecnym Aveo T250 1.4 też miałem może ze 2-3 takie przypadki na przestrzeni dwóch lat.
Czasami, zazwyczaj po dłuższym postoju w chłodniejsze dni, zdarzało się że po odpaleniu przez chwile auto nie miało mocy i bardzo ciężko jechało, po chwili problem znikał.
Nie udało mi się znaleźć przyczyny bo auto zostało skasowane.
W międzyczasie wymieniłem regulator paliwa, bo go podejrzewałem o powodowanie problemów, ale jednak to nie było to.
W obecnym Aveo T250 1.4 też miałem może ze 2-3 takie przypadki na przestrzeni dwóch lat.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Tu jest taki problem już podczas jazdy. Czasami auto nie przyspiesza po wciśnięciu pedału gazu. Tak jest przez moment. obroty na tym samym poziomie , nie przerywa . dopiero po chwili jest reakcja na gaz.
- bubu1769
- Administrator
- Kontakt:
Zasugerowałbym zrobienie tego co ja kiedy szukałem przyczyn problemów u siebie.
Zainstalować aplikacje Torque, poustawiać sobie w niej żeby na jednym ekranie pokazywało podgląd z sond lambda, korekt paliwa, temperatury, podciśnienie i położenie przepustnicy, i załączać ja przy każdej jeździe samochodem albo zautomatyzować ten proces, tak żeby w razie wystąpienia problemu widzieć co się dzieje.
Zainstalować aplikacje Torque, poustawiać sobie w niej żeby na jednym ekranie pokazywało podgląd z sond lambda, korekt paliwa, temperatury, podciśnienie i położenie przepustnicy, i załączać ja przy każdej jeździe samochodem albo zautomatyzować ten proces, tak żeby w razie wystąpienia problemu widzieć co się dzieje.