Cześć, tak, jak w temacie, nie działaj mi światła awaryjne, natomiast kierunkowskazy działają można powiedzieć bez zarzutu, aczkolwiek też jest mniejszy problem-czasem na 3minuty dosłownie nie działają, żeby potem przez kilka dni działać już 2gi razy się stało jak wyjeżdżam z domu brak kierunków więc wracam na podjazd i dosłownie za 3min wracają i działają bez zarzutu natomiast awaryjne jak nie działały tak nie działają.
Model: chevrolet aveo 1.2cm3 2011 t250 Sedan II benzyna
Co do tej pory robiłem:
-sprawdzony bezpiecznik awaryjnych jak i kierunkowskazów
-wymieniony przycisk awaryjnych
-żarówki dobre więc to też nie to
Więc padło na przekaźnik ostatnia deska ratunku, jak nie to jadę do elektryka .
1.moje pytanie czy miał ktoś podobnie i czy mój tok rozumowania jest poprawny?
2.czy sprawdzili byście jeszcze coś innego?
3.Czy w tym modelu występuje 1 przekaźnik do obu tych świateł czy każdy ma osobny przekaźnik?
4.czy dobrze na internecie przeczytałem że ten przekaźnik/i znajdują się pod kierownicą, obok bezpieczników w kabinie?
Problem ze światłami awaryjnymi
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Miłosz
- Samochód: Aveo
- Silnik: 1.2CM3 84KM BENZYNA
- Kontakt:
- bubu1769
- Administrator
- Reputacja: 457
- Imię: Bartłomiej
- Samochód: Aveo T250
- Silnik: 1.4 101KM
- Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
- Kontakt:
Re: Problem ze światłami awaryjnymi
3. i 4. Tak, jest tylko jeden przekaźnik, tak wynika ze schematów i nawet podawałem ci link do tematu tu na forum gdzie było zdjęcie BCM z tym przekaźnikiem.
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Miłosz
- Samochód: Aveo
- Silnik: 1.2CM3 84KM BENZYNA
- Kontakt:
Re: Problem ze światłami awaryjnymi
Aaa tak, rozebrałem i faktycznie jest przekaźnik ale no na moje oko bez żadnych upaleń itd, spróbuję wymienić ten przekaźnik na tygodniu jeśli to nie pomoże to cóż haha do elektryka samochodowego bo już nie mam pomysłów.