Posiadam praktycznie gołą wersję Aveo T250 1.2 z gazem - jedyny luksus w tym samochodzie, to klima i szyby z przodu w prądzie

Kupiłem moduł zdalnego sterowania z RTX i napotkałem z kolegą niezły problem przy zakładaniu.....
Po zdjęciu boczka kierowcy i rozszyciu wiązki ukazały nam się 3 kable: czarny masa, biały oraz niebieski (oba sterowane plusem bądź minusem w zależności czy otwieramy czy zamykamy auto). Podłączaliśmy się na wszelkie możliwe sposoby w instrukcji, jednak zamki ani rusz......
Nie wiem czy wszystkie wersje tak mają, ale moja nie ma żadnego przycisku do zamykania od wewnątrz. W momencie gdy wcisnę cypel w drzwiach, to nie jestem w stanie otworzyć drzwi klamką.
Z innego tematu wyczytałem, że podobno potrzebuję dodatkowy siłownik - 5 żyłowy. Moja wersja nie ma alarmu koło schowka pasażera - tak jak wyżej praktycznie golas.
Czy mógłbym poprosić o linki do sklepów (np. allegro) co dokładnie będę potrzebować oraz jak i gdzie to zamontować?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ostatnio wymieniłem radio fabryczne na Kenwood DPX 3100BT i niestety fabryczne głośniki dają mocno ciała

Bardzo lubię muzykę elektroniczną, stąd wysokie tony to dla mnie ważna sprawa. Miły byłby też bass przy którym głośniki nie wyzioną ducha

Dzięki z góry za wszelką pomoc!