Aveo T250 - sterowanie centralnym zamkiem z pilota, wymiana głośników

Nie świeci, nie kręci i inne tematy związane z elektryką i elektroniką
ODPOWIEDZ
RDCX
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Bartek
Samochód: Chevrolet Aveo T250
Silnik: 1.2 84km
LPG: TAK
Kontakt:

Aveo T250 - sterowanie centralnym zamkiem z pilota, wymiana głośników

Post autor: RDCX » 4 sty 2022, o 21:22

Cześć,

Posiadam praktycznie gołą wersję Aveo T250 1.2 z gazem - jedyny luksus w tym samochodzie, to klima i szyby z przodu w prądzie :lol:

Kupiłem moduł zdalnego sterowania z RTX i napotkałem z kolegą niezły problem przy zakładaniu.....

Po zdjęciu boczka kierowcy i rozszyciu wiązki ukazały nam się 3 kable: czarny masa, biały oraz niebieski (oba sterowane plusem bądź minusem w zależności czy otwieramy czy zamykamy auto). Podłączaliśmy się na wszelkie możliwe sposoby w instrukcji, jednak zamki ani rusz......

Nie wiem czy wszystkie wersje tak mają, ale moja nie ma żadnego przycisku do zamykania od wewnątrz. W momencie gdy wcisnę cypel w drzwiach, to nie jestem w stanie otworzyć drzwi klamką.

Z innego tematu wyczytałem, że podobno potrzebuję dodatkowy siłownik - 5 żyłowy. Moja wersja nie ma alarmu koło schowka pasażera - tak jak wyżej praktycznie golas.

Czy mógłbym poprosić o linki do sklepów (np. allegro) co dokładnie będę potrzebować oraz jak i gdzie to zamontować?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ostatnio wymieniłem radio fabryczne na Kenwood DPX 3100BT i niestety fabryczne głośniki dają mocno ciała :/ Wymieniał może ktoś z Was na coś lepszego? Fajnie by było gdyby nowe pasowały z jak najmniejszą ilością przeróbek, a jednocześnie dały lepszy efekt.

Bardzo lubię muzykę elektroniczną, stąd wysokie tony to dla mnie ważna sprawa. Miły byłby też bass przy którym głośniki nie wyzioną ducha :D Tuby nie mam kompletnie zamiaru zakładać, wystarczą 4 nowe głośniki.

Dzięki z góry za wszelką pomoc!

Awatar użytkownika
bubu1769
Administrator
Reputacja: 457
Imię: Bartłomiej
Samochód: Aveo T250
Silnik: 1.4 101KM
Inny samochód: Orlando 1.4T, Meriva A 1.8
Kontakt:

Re: Aveo T250 - sterowanie centralnym zamkiem z pilota, wymiana głośników

Post autor: bubu1769 » 4 sty 2022, o 21:46

Dawidowski
Aktywny
Reputacja: 1
Imię: Dawid
Samochód: Aveo T250
Silnik: 1.2 16v
LPG: LPG BRC
Kontakt:

Re: Aveo T250 - sterowanie centralnym zamkiem z pilota, wymiana głośników

Post autor: Dawidowski » 15 lut 2022, o 04:32

Ja zakładałem twitery w miejsca obok uchwytów. Kupiłem jakieś tanie ,po 40 za sztukę i pięknie grają. Wymieniałem też głośniki na większe, takie 160mm, ale firmy nie pamietam. Mocowałem je na dystansach. Potem miałem bęcke, i postanowiłem już nie inwestować w radio. Centralkę na pilota zakładałem w warsztacie. Założyli do niej zwykły siłownik, na dwa kable. Połączyli się z cięgnem od zamka. I tyle. Działa. Tylko mam fabryczny centralny, ale na kluczyk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aveo/Kalos Elektryka Elektronika”