nadamus ma rację,części z daweoo matiz pasują do aveo,mechanik gdzie jezdzę powiedział mi to samo.
Ja do obu aveo z 2004r szukam części pod daewoo bo inaczej nic nie znajdę
Rozrząd - cena
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Stały bywalec
- Reputacja: 0
- Imię: Przemek
- Samochód: Aveo T250
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Rozrząd - cena
Koledzy mają racje. Do tego cała skrzynia w 1.2 8v jest od Matiza.
- wojbur
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 2
- Imię: Wojtek
- Samochód: Hyundai ix20
- Silnik: 1.6 125 KM
- LPG: tak
- Kontakt:
Mnie też kilkunastu "sprzedawców" w lokalnych sklepach/hurtowniach motoryzacyjnych powiedziało, że do mojego aveo nie ma reflektorów przeciwmgielnych zamienników. Konrado po 2h od wysłania PW znalazł. Albo nie potrafią szukać, albo prowizja na tyle mała że nie opłaca się sprowadzać (popyt pewnie bardzo niszowy...)
-
- Stały bywalec
- Reputacja: 0
- Imię: Przemek
- Samochód: Aveo T250
- Silnik:
- Kontakt:
Do tego mam chyba jedno z pierwszych Aveo II T250 2006r, wyprodukowany jeszcze w Korei w 2005r. Silnik 1.2 8V 53kw, kod silnika B12S1 i prawie wszystko muszę szukać pod daewoo kalos z 2005 roku.
Inaczej trafiam na aveo 1,2 od 2006r. A tam czesto silnik ma 56kw a nie 53kw lub oznaczenie silnika F12S3. (Oczywiście według tabel z katalogów)
Taki golas, wersja podstawowa bez ABS! Z jedną poduszką powietrzną ale za to z klamkami i lusterkami w kolorze. Normalnie wypas. O klimie nie wspominam nawet
.
Czy kolega @konradoo mógłby wyliczyć mi cenę za komplet do wymiany rozrządu z pompą? Wszystko co potrzebne przy wymianie. No i jakiego producenta wybrac?
Inaczej trafiam na aveo 1,2 od 2006r. A tam czesto silnik ma 56kw a nie 53kw lub oznaczenie silnika F12S3. (Oczywiście według tabel z katalogów)
Taki golas, wersja podstawowa bez ABS! Z jedną poduszką powietrzną ale za to z klamkami i lusterkami w kolorze. Normalnie wypas. O klimie nie wspominam nawet

Czy kolega @konradoo mógłby wyliczyć mi cenę za komplet do wymiany rozrządu z pompą? Wszystko co potrzebne przy wymianie. No i jakiego producenta wybrac?