Hamulce przód
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Jacek
- Samochód: Aveo
- Silnik: 1.2, 69KM, 51KW, benzyna,
- Kontakt:
Hamulce przód
Witam wszystkich mam pytanko odnośnie hamulców przód chevrolet aveo t 300 silnik 1,2 2012 rok od nowości przy 25 tys,km wymieniono w aso tarcze i klocki przod bo przyhamowaniu szarpało kierownica następnie przy 60 tys.km zmów wymieniono tarcze i klocki bo znow szarpalo kierownica i teraz przy prawie 80 tys.znow szarpie kierownica przy chamowaniu i znow trzeba tarcze wymieniac moje pytanko brzmi co moze powodowac ze tak czesto trzeba wymieniać tarcze z klockami nadmienie ze nie hamuje bardzo ostro mechanicy mowia ze material zlej jakosci piereszy raz wynieniane byly na orginalne chevroleta ,drugi raz na trw tak mówił mechanik moze chevrolety tak maja choc mialem rozne auta i tak sie nie dzialo bardzo prosze podpowiedziec co można sprawdzić i co zrobić zeby tak często nie wymieniac tarcz bp moxna zbankrutowac z gory dziekuje,nadmienie ze przy hamowaniu powyżej 100 na godzinę bardzo szarpie a przy około do 80 na godzine malo szarpie czego moze byc wina z gory dziekuje za podpowiedzi
- etac
- Prezes
- Reputacja: 272
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Lexus LBX
- Silnik: 1.5 Hybrid
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Hamulce przód
raczej wina rzadkiego jeżdżenia. Może wystarczy przeczyścić i sprawdzić bicie tarcz i je przetoczyć.
12 lat i 80 tysi to 6 tysi rocznie, czy 500km miesięcznie.
12 lat i 80 tysi to 6 tysi rocznie, czy 500km miesięcznie.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Jacek
- Samochód: Aveo
- Silnik: 1.2, 69KM, 51KW, benzyna,
- Kontakt:
Re: Hamulce przód
Ogólnie tak mało jeździłem teraz duzo jeżdżę ale nie wiem co dalej z hamulcami co 30000 wymiana tarcz coś nie jest tak napewno