Witam mam pytanie, mam aveo t300 z 2013 r 1.4 benzyna , kupiłem go przy przebiegu 52 tys km, aktualnie jest 98 tys km. Kiedy wymienić rozrząd? Nie mam żadnej informacji czy coś wogole było robione.
I jak wygląda sytuacja z olejem w skrzyni biegów czy też jest do wymiany.? Po ilu mniej więcej km trzeba wymieniać?
Aveo t300 rozrząd i Olej w skrzyni
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Radek
- Samochód: Aveo t300
- Silnik: 1.4 101KM, benz.
- Kontakt:
- tdon
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 57
- Imię: Tomek
- Samochód: Hyundai i20 BC3
- Silnik: 1,2 16V 84KM
- LPG: BRC SQ32 DualJet
- Inny samochód: Był Aveo T300 LT+
- Kontakt:
Re: Aveo t300 rozrząd i Olej w skrzyni
Hej.
W swoim robiłem rozrząd w okolicach 150 kkm. Jest o tym tutaj:
viewtopic.php?f=23&t=10483
Olej w skrzyni dobrze jest wymienić co kilkadziesiąt kkm nawet pomimo braku korka spustowego i takich zaleceń producenta, chociażby ze względu na ubytki które obniżają jego poziom.
Obecnie mam przebieg 198 kkm, wymieniałem chyba 3 razy i teraz szykuję się do kolejnej wymiany.
Osobiście (za namową przyjaciela-mechanika) używam Ravenol i mogę go polecić. Skrzynia pracuje bez zarzutu.
W swoim robiłem rozrząd w okolicach 150 kkm. Jest o tym tutaj:
viewtopic.php?f=23&t=10483
Olej w skrzyni dobrze jest wymienić co kilkadziesiąt kkm nawet pomimo braku korka spustowego i takich zaleceń producenta, chociażby ze względu na ubytki które obniżają jego poziom.
Obecnie mam przebieg 198 kkm, wymieniałem chyba 3 razy i teraz szykuję się do kolejnej wymiany.
Osobiście (za namową przyjaciela-mechanika) używam Ravenol i mogę go polecić. Skrzynia pracuje bez zarzutu.