Potrzebne są oprawki BAY15D (do kupienia na znanym portalu aukcyjnym), żarówki 21/4W i trochę kabla. Wybrałem opcję zachowania funkcji zapalania pozycyjnych tylko z jednej strony samochodu, więc pociągnąłem dwa kabelki (od lewego i prawego pozycyjnego oddzielnie). Do pokrywy bagażnika kabelki doprowadziłem w osobnym peszlu, bo w oryginalnym upchnąłem już kable do kamery cofania i więcej by się nie zmieściło, ale jak ktoś ma tam luz, to śmiało dadzą się upchnąć.
1. Wyjmujemy oryginalne oprawki, rozłączamy kostkę. Żeby zdjąć złącze z mocowania do pokrywy bagażnika, trzeba wypiąć zatrzask wskazany strzałką, tak samo rozłączamy obie części złącza. Ja wymieniłem na złącza trzystykowe, ale równie dobrze można by zostawić oryginalną wtyczkę i podlutować ją do nowego gniazda. Czarny kabel gniazda BAY15D to masa, czerwony 21W (czyli łączymy do oryginalnego żółtego) a niebieski to 4W - i tu podłączamy kabelek pociągnięty z pozycyjnych.
2. Oprawka BAY15D wymaga delikatnej przeróbki, bo nie wchodzi w oryginalne gniazdo, ani żarówki 21/4 nie da się w nią włożyć. Wystarczy trochę przemodelować (ja to zrobiłem lutownicą) jeden występ i 'poszerzyć' jedno wejście uchwytu bagnetowego, wszystko widać na zdjęciu:
3. Widok na okablowanie:
3. I cieszymy się pozycyjnymi na amerykańską modłę