Pompa hamulcowa regeneracja
-
- Świeżak
- Reputacja: 2
- Imię: Waldemar
- Samochód: Aveo i cruze
- Silnik: 1.2 16.V i 1.7 diesel
- Kontakt:
Pompa hamulcowa regeneracja
Siemka, jak w tytule pompa hamulcowa wyzionęła ducha. Objawy pedał wpadał w podłogę i brak wycieków. Skuteczność hamowania prawie zerowa. Zamiennik od 600 do 1400 pln. Nikt nie oferuje zestawów naprawczych. Trochę poszperałem i zamówiłem zestaw Frenkit 122026 do Vecty. Wymiary gumek na tłoku i kształt identyczne. Wymieniłem , odpowietrzyłem układ i wszystko ożyło. Kosztowało mnie to 22 pln z przesyłką. No i 3 godz. Pracy z synem. Mam nadzieję że komuś oszczędzę trochę kasy przy podobnym problemie. Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Irek
- Samochód: Orlando
- Silnik: 2.0, 163KM, diesel
- Kontakt:
Re: Pompa hamulcowa regeneracja
No to gratulacje.
Jeśli reperaturka z Vectry pasuje to może i cala pompa by pasowała. Ja już wiele razy znajdowałem po numerze GM części do Astry czy Insigni identyczne jak do mojego Ch. ale wiele tańsze. Do Ch. relatywnie mało sprzedawców oferuje części, bo popyt jest mały. A bardzo często ta sama część do Opla jest o wiele tańsza.
Jeśli reperaturka z Vectry pasuje to może i cala pompa by pasowała. Ja już wiele razy znajdowałem po numerze GM części do Astry czy Insigni identyczne jak do mojego Ch. ale wiele tańsze. Do Ch. relatywnie mało sprzedawców oferuje części, bo popyt jest mały. A bardzo często ta sama część do Opla jest o wiele tańsza.