Te trzy ostatnie to wadliwa TAKATA a do tej pierwszej nie mam pewności, niemniej wygląda że czeka mnie walka wymianą serwisową...

Po co wysyłasz zapytanie do ASO? Przecież wiesz że żadne polskie ASO nie prowadzi na to kampanii. Pukasz nie do tych drzwi co trzeba. Strata czasu na ASO. Zresztą ASO ma zawsze gotową formułkę aby zbyć klienta.
Z prostego powodu - jeśli nagle ASO dostałoby zapytanie od kilku tysięcy ludzi - zaczęliby inaczej traktować temat. A tak, jak każdy powie "strata czasu", nic się nie da zrobić, za mało ludzi - to na prawdę nic się nie zrobi! Tak jak pisał smoku14 - ASO w końcu wykona jakieś ruchy jeśli będzie sporo zapytań. Tak to działa i proponuję na przyszłość zastanowić się nad tematem zamiast kpić - "Litości, na jakim świecie żyjecie?". Równie dobrze ja mogę zadać tobie to pytanie, niemniej uważam iż nie wnosi to nic do dyskusji a jedynie może obniżać poziom merytoryczny.
Dokia napisała prawdę.
Chyba piszesz o gwarancji. Które ASO opla w Polsce zajmuje się Chevroletem? Podasz adres? Bo moje zajmuje się tylko Camaro z USA, resztę odsyła. Sama byłam świadkiem jak serwisant z ASO mówił że tylko Camaro z USA a absolutnie żadne koreańskie i żadne sprzed wyjścia Chevroleta z PL. Nawet logo chevi w większości ASO spadło ze ściany.krzycho40 pisze: ↑1 kwie 2024, o 09:15Dlaczego ASO Opla zajmuję się serwisowaniem marki Chevrolet dlatego bo mają takie zobowiązanie od producenta.Pierwsze zapytanie musi być do ASO jeżeli są wady fabryczne i w masowości siła i najlepiej na piśmie.Kazdy proces reklamacyjny ma procedurę i organy odpowiednie na każdym etapie. Pismo z UOKiK także otrzymałem o podobnej treści ale jest jeden szczegół pismo do dyrektora jest zgłoszeniem następnej skargi klienta nie jako to same pismo. Także pisać i do ASO i do UOKIK im więcej tym szybciej zajmą się instytucję które za takie sprawy odpowiadają
Wymień ASO Opla które zajmuje się serwisowaniem Chevroleta na podstawie posiadanej umowy z Chevroletem/producentem.
Prawo do reklamacji się skończyło po 2 latach, wady możesz zgłaszać do producenta lub UOKiK, ASO nawet nie musi odpisywać na Twoje pismo, bo jest bezzasadne i nie są stroną.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość