Rozkodowanie VIN
-
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Patryk
- Samochód: Trax
- Silnik: 1.7 diesel 131 KM
- LPG: Nie
- Kontakt:
Rozkodowanie VIN
Witam
Czy jest mi ktoś w stanie rozkodować VIN?
Wczoraj kupiłem auto, chciałbym poznać jego historię i pełne wyposażenie.
Numer VIN KL1BG76L9EB525284
Z góry dziękuję
Czy jest mi ktoś w stanie rozkodować VIN?
Wczoraj kupiłem auto, chciałbym poznać jego historię i pełne wyposażenie.
Numer VIN KL1BG76L9EB525284
Z góry dziękuję
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Re: Rozkodowanie VIN
Nie bądź obojętny na wojnę w Ukrainie.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Tak, już próbowałem na różnych stronach, ale pokazuje tylko podstawowe dane, bez pełnego wyposażenia
- etac
- Prezes
- Reputacja: 274
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Lexus LBX
- Silnik: 1.5 Hybrid
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
to trzeba było zrobić przed kupnem teraz to już strata pieniędzy. Na olx są oferty osób co to robią
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- dokia
- fachowa i pyskata diablica
- Reputacja: 117
- Imię: Dorota
- Samochód: Jaguar E-Pace 2020
- Silnik: PB Jaguar Ingenium 2.0t 250KM
- Kontakt:
A wyposażenia nie widać "naocznie" po wejściu do auta? Podziwiam zakupy w ciemno
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Ja "podziwiam" to forum
Mam inne samochody i jestem na innych forach, i każdy każdemu stara się pomóc i doradzić. Niektórzy forumowicze mają dostęp do dekoderów vin, do systemów aso i dzielą się swoją wiedzą. Widzę, że tutaj panuje wręcz przeciwny sposób zachowania i łatwiej o głupie docinki, niż pomoc.
Auta nie kupiłem w ciemno, zostało dokładnie sprawdzone mechanicznie. Wyposażenie widać, ale chciałbym porównać to z vinem, czy to coś dziwnego?
Mam inne samochody i jestem na innych forach, i każdy każdemu stara się pomóc i doradzić. Niektórzy forumowicze mają dostęp do dekoderów vin, do systemów aso i dzielą się swoją wiedzą. Widzę, że tutaj panuje wręcz przeciwny sposób zachowania i łatwiej o głupie docinki, niż pomoc.
Auta nie kupiłem w ciemno, zostało dokładnie sprawdzone mechanicznie. Wyposażenie widać, ale chciałbym porównać to z vinem, czy to coś dziwnego?
Ostatnio zmieniony 23 sty 2023, o 19:56 przez etac, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zapis CYTUJ
Powód: usunięto zapis CYTUJ
- etac
- Prezes
- Kontakt:
no to w szybko ci powiem, niestety takich osób już tu nie ma, a ci zostali nie mają już tego dostępu. A wynika to z tego że nie ma już prawie ASO Chevi w Polsce, Stellantis to skutecznie wyciął.
Za 20-50 zł znajdziesz takich na olx, tu masz losowo wybrany https://www.olx.pl/d/oferta/sprawdzanie ... DgVdh.html
Za 20-50 zł znajdziesz takich na olx, tu masz losowo wybrany https://www.olx.pl/d/oferta/sprawdzanie ... DgVdh.html
- dokia
- Kontakt:
patpiw pisze: ↑23 sty 2023, o 19:26Ja "podziwiam" to forum
Dlatego właśnie napisałam co napisałam że nie jest to tak dostępne w chevroletach. Ja dlatego kupuje auta, gdzie wyposażenie i wszystko inne mogę sprawdzić przed zakupem bo mnie to bardzo interesuje gdyż ja za to płacę. Dlatego "podziwiam" zakup auta gdzie te dane nie są tak ogólnie dostępne i pytania dopiero po zakupie. Co do wyposażenia to zazwyczaj będzie lepsze niż oryginalnie bo jak właściciel dba to coś od siebie dołoży. Chevrolety przyjęły taki a nie inny kierunek w Europie, zresztą ilość chevroletów od GM jest sporo mniejsza od tych koreańskich. Może na forum koreańskim z tłumaczem? Chociaż nie wiem czy takie jest bo nie szukałam. Na ruskim jest sporo o chevroletach, tam ich jest dużo i ludzi co się na tym znają też więcej niż tu. Te nasze forum jest na równi pochyłej w dół, maleje ilość aut tych i ich właścicieli bo idą w inne marki. Ale zorientujesz się sam jak tu pobędziesz. Szerokości i bezawaryjności
Każdy, kogo spotykasz, toczy bitwę, o której nic nie wiesz. Bądź życzliwy. Zawsze.
- dokia
- Kontakt:
To, że za dużo informacji o aucie znaleźć nie można wydaje się być mało ważne przy fakcie , że znalezienie części do tych aut jest niesamowitą prywatną przygodą. Części zazwyczaj trzeba kupować za granicą PL. Ale to oczywiście wiedziałeś przed zakupem tego auta też. Brak polisy AC w przypadku chevroletów może więc być dość kosztowny, dlatego ja polecam AC mieć i to w maksymalnej opcji o ile ubezpieczyciel da taką możliwość, bo np ściąganie zderzaka z potaka czy z Korei może nie być ani szybkie ani tanie. Z tych powodów jest nas coraz mniej, forum pewnie za parę lat zniknie całkiem bo są to auta bez wsparcia technicznego w Polsce i części są naprawdę trudno dostępne. Niby jest tak że po zakończeniu produkcji części powinny być dostępne jeszcze przez 10 lat, ale w przypadku Chevroleta niestety nie w naszym kraju. Raz w ASO gdy czekałam na moje autko to przyszedł jakiś Pan i bardzo się zdenerwował bo mu powiedziano:"nie, my zajmujemy się tylko chevroletami z USA, które mają softy od GM, do koreańskich nie mamy". A szyld na ASO wisi i kusi. Oczywiście do amerykańskich pasują części z koreańskich ale jeśli są to części wymagające programowania, to już robią się schody. Tu czasem chłopaki piszą o tym , np o liczniku widziałam taki temat. Sama bardzo chciałam kupić Camaro, bo jeszcze do niego w PL można uzyskać wsparcie w tych ASO co zostały, ale już oczekiwanie na blachy w ASO to by pewnie zajęło miesiące. Dlatego dla takich jak ja to tylko aiuta gdzie dekodery ogólnie dostępne i obsługa techniczna też chociaż trafiłam w model wycofywany właśnie z produkcji więc zamienników części nie ma i nikt ich nie zrobi już bo na tym nie zarobi. Wszystkie części przez centrale ASO muszę zamawiać i w oryginale. Cóż, takiego dokonałam wyboru i pewnie sprzedać też będzie ciężko te moje auto bo ludzie raczej są świadomi jaki jest rynek części gdy auto kupują.
-
- Profesjonalista
- Reputacja: 7
- Imię: Jarosław
- Samochód: Epica , Malibu LTZ
- Silnik: 2.0 Diesel , 150KM
- Kontakt:
Kupiec jest na każde auto, ludzie marzą i te marzenia spełniają. Ja myślę że swój szybko sprzedam jak wystawię.
-
- Świeżak
- Reputacja: 1
- Imię: Jarek
- Samochód: Orlando
- Silnik: 1.4T
- LPG: Stag
- Kontakt:
Dokładnie tak - faktycznie, niektóre części w zdobyciu mogą być kłopotliwe ale żyje rynek wtórny, w dodatku, my polacy mamy tendencje do kombinacji - i tą dobrą i niestety tą złą. Dobra innowacyjnie przedłuży życie takim autkom.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2023, o 07:50 przez bubu1769, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto cytat.
Powód: Usunięto cytat.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Dorota reklamę zrobiłaś mega, ale zacznij się już martwić o swoje auto bo problem z częściami do amerykanskiego opla zaczyna robić się ten sam.dokia pisze: ↑24 sty 2023, o 06:58To, że za dużo informacji o aucie znaleźć nie można wydaje się być mało ważne przy fakcie , że znalezienie części do tych aut jest niesamowitą prywatną przygodą. Części zazwyczaj trzeba kupować za granicą PL. Ale to oczywiście wiedziałeś przed zakupem tego auta też. Brak polisy AC w przypadku chevroletów może więc być dość kosztowny, dlatego ja polecam AC mieć i to w maksymalnej opcji o ile ubezpieczyciel da taką możliwość, bo np ściąganie zderzaka z potaka czy z Korei może nie być ani szybkie ani tanie. Z tych powodów jest nas coraz mniej, forum pewnie za parę lat zniknie całkiem bo są to auta bez wsparcia technicznego w Polsce i części są naprawdę trudno dostępne. Niby jest tak że po zakończeniu produkcji części powinny być dostępne jeszcze przez 10 lat, ale w przypadku Chevroleta niestety nie w naszym kraju. Raz w ASO gdy czekałam na moje autko to przyszedł jakiś Pan i bardzo się zdenerwował bo mu powiedziano:"nie, my zajmujemy się tylko chevroletami z USA, które mają softy od GM, do koreańskich nie mamy". A szyld na ASO wisi i kusi. Oczywiście do amerykańskich pasują części z koreańskich ale jeśli są to części wymagające programowania, to już robią się schody. Tu czasem chłopaki piszą o tym , np o liczniku widziałam taki temat. Sama bardzo chciałam kupić Camaro, bo jeszcze do niego w PL można uzyskać wsparcie w tych ASO co zostały, ale już oczekiwanie na blachy w ASO to by pewnie zajęło miesiące. Dlatego dla takich jak ja to tylko aiuta gdzie dekodery ogólnie dostępne i obsługa techniczna też chociaż trafiłam w model wycofywany właśnie z produkcji więc zamienników części nie ma i nikt ich nie zrobi już bo na tym nie zarobi. Wszystkie części przez centrale ASO muszę zamawiać i w oryginale. Cóż, takiego dokonałam wyboru i pewnie sprzedać też będzie ciężko te moje auto bo ludzie raczej są świadomi jaki jest rynek części gdy auto kupują.
- dokia
- Kontakt:
Przecież napisałam że mam teraz to samo i na części wiem że czas oczekiwania do 15tygodni z USA i raczej nikt tego auta nie kupi ode mnie z takich powodów że części tylko Ori. Ja chciałam kupić kute tłoki robione przez GM do takiego samego silnika w Camaro, ale czas oczekiwania mnie zniechęcił. Kolega z forum 14 tygodni czekał na wał do swojej - też z GM USA. To zawsze będą chyba trzy miesiące. Raz tylko jak sprowadzałam zbiornik podciśnienia turbiny z USA do poprzedniego auta to był w tydzień bo lotniczą wysłali, no ale drożej.
Syn myśli i chyba za rok darowizną ją dostanie, na razie myśli czy darowiznę przyjąć przyjąłbyś?
Reklama jak reklama, Pan wpada i się piekli że czegoś mu nie dają na tacy, to wyjaśniłam dlaczego i że to nie złośliwość forum tylko że no tak jest. I że tak będzie....
Dodano po 33 minutach 48 sekundach:
@etac, dobrze wiesz, że ja wiem ile kosztują części Ori i ile się na nie czeka. Ostatnie zakupy Ori części kosztowały mnie 5tys zł i czas oczekiwania był trzy tygodnie mimo że w magazynie centralnym niby były dostępne, czyli były w Europie. I to niestety teraz tak w wielu markach bo części po prostu brakuje i do nowych aut i do starych.
Syn myśli i chyba za rok darowizną ją dostanie, na razie myśli czy darowiznę przyjąć przyjąłbyś?
Reklama jak reklama, Pan wpada i się piekli że czegoś mu nie dają na tacy, to wyjaśniłam dlaczego i że to nie złośliwość forum tylko że no tak jest. I że tak będzie....
Dodano po 33 minutach 48 sekundach:
@etac, dobrze wiesz, że ja wiem ile kosztują części Ori i ile się na nie czeka. Ostatnie zakupy Ori części kosztowały mnie 5tys zł i czas oczekiwania był trzy tygodnie mimo że w magazynie centralnym niby były dostępne, czyli były w Europie. I to niestety teraz tak w wielu markach bo części po prostu brakuje i do nowych aut i do starych.
- dokia
- Kontakt:
Ktoś ma możliwość rozkodować Vin pod względem wyposażenia?
W04GS6SS1K1019190
Buick Regal, chyba silnik v6.
W04GS6SS1K1019190
Buick Regal, chyba silnik v6.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Chyba nikt nie ma dostępu do bazy Buick
- dokia
- Kontakt:
Już znalazłam chyba, brata mam w Chicago w ubezpieczeniach. Obiecał dziś wieczorem przesłać raport. Tylko no wiesz, u nas to dokładnie jest zrobione, ciekawe jak w USA, zobaczymy. Bardzo jestem ciekawa co to tam siedzi
- robertz
- Wymiatacz
- Reputacja: 75
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.6 124 KM, hatchback, benzyna
- Kontakt:
WYNIKI DEKODOWANIA VIN:
• ABS: Standard
• ActiveSafetySysNote: Front and Rear Park Assist: Standard
• AdaptiveCruiseControl: Optional
• AirBagLocCurtain: All Rows
• AirBagLocFront: 1st Row (Driver and Passenger)
• AirBagLocKnee: 1st Row (Driver and Passenger)
• AirBagLocSide: 1st and 2nd Rows
• AutoReverseSystem: Standard
• Axles: 2
• BasePrice: 39070
• BedType: Not Applicable
• BodyCabType: Not Applicable
• BodyClass: Sedan/Saloon
• BusFloorConfigType: Not Applicable
• BusType: Not Applicable
• CAN_AACN: Optional
• CIB: Optional
• CustomMotorcycleType: Not Applicable
• DaytimeRunningLight: Standard
• DisplacementCC: 3600.0
• DisplacementCI: 219.68547874103
• DisplacementL: 3.6
• Doors: 4
• DriveType: AWD/All-Wheel Drive
• DynamicBrakeSupport: Standard
• ESC: Standard
• EngineConfiguration: V-Shaped
• EngineCylinders: 6
• EngineManufacturer: GM
• EngineModel: LGX - Direct Injection, Variable Valve Timing, ALUM, GEN2
• ErrorCode: 0
• ErrorText: 0 - VIN decoded clean. Check Digit (9th position) is correct
• ForwardCollisionWarning: Optional
• FuelTypePrimary: Gasoline
• KeylessIgnition: Standard
• LaneDepartureWarning: Optional
• LaneKeepSystem: Optional
• Make: BUICK
• MakeID: 468
• Manufacturer: ADAM OPEL AG
• ManufacturerId: 15139
• Model: Regal
• ModelID: 1822
• ModelYear: 2019
• MotorcycleChassisType: Not Applicable
• MotorcycleSuspensionType: Not Applicable
• NCSABodyType: 4-door sedan, hardtop
• NCSAMake: Buick / Opel
• NCSAModel: Regal (2011 on)
• ParkAssist: Standard
• PedestrianAutomaticEmergencyBraking: Optional
• PlantCity: RUSSELSHEIM
• PlantCountry: GERMANY
• RearCrossTrafficAlert: Standard
• RearVisibilitySystem: Standard
• SeatBeltsAll: Manual
• SeatRows: 2
• Seats: 5
• SemiautomaticHeadlampBeamSwitching: Standard
• Series: GS AWD
• SteeringLocation: Left-Hand Drive (LHD)
• TPMS: Direct
• TractionControl: Standard
• TrailerBodyType: Not Applicable
• TrailerType: Not Applicable
• VIN: W04GS6SS1K1019190
• ValveTrainDesign: Dual Overhead Cam (DOHC)
• VehicleDescriptor: W04GS6SS*K1
• VehicleType: PASSENGER CAR
• WheelBaseShort: 111.4
• WheelSizeFront: 19
• WheelSizeRear: 19
• Wheels: 4
• Windows: 6
"Gdy odrzucisz to, co niemożliwe, wszystko pozostałe, choćby najbardziej nieprawdopodobne, musi być prawdą"
- dokia
- Kontakt:
Dzięki.
Mam już pdf z USA. Tak jak myślałam tam wyposażenie jest bardzo ogólne
Mam już pdf z USA. Tak jak myślałam tam wyposażenie jest bardzo ogólne