Zestaw filtrów
-
- Specjalista
- Reputacja: 0
- Imię: Eko
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 141KM
- LPG: LPG ALEX BARACUDA
- Kontakt:
Zestaw filtrów
Czy kupował kiedyś ktoś z was zestaw filtrów do cruze?
Co sądzicie o tej ofercie: www.allegro.pl/zestaw-filtron-cruze-orl ... 26870.html
Co sądzicie o tej ofercie: www.allegro.pl/zestaw-filtron-cruze-orl ... 26870.html
- huri_khan
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 91
- Imię: Robert
- Samochód: Kia Proceed
- Silnik: 1,4 T
- Inny samochód: Ford Mondeo
- Kontakt:
Re: Zestaw filtrów
A co za różnica czy zestaw czy pojedynczo? Te co są na aukcji pasują.
240 000 km z Chevroletem w zupełności wystarczyło 

- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Aukcja dotyczy filtronaSPECJALIZUJĘ SIĘ W SPRZEDAŻY ORYGINALNYCH PRODUKTÓW NIEMIECKICH FIRM "MANN" I "BOSCH".

Spokojnie nawet niżej sprzedam Ci taki zestaw filtrów. JAk coś PW.
O partsy pisz PW.
-
- Bywalec
- Imię: Staszek
- Samochód: CRUZE LS+ 1.8 Pb
- Silnik: 1.8 (2H0) benz. + LPG
- LPG: BRC SEQUENT 24
- Kontakt:
Filtry pasują do 1.8 cruze benzyna
Cena bez rewelacji jak na Fitron (orientacyjnie to filtr oleju to 18 PLN powietrza 35PLN, kabinowy węglowy 35PLN) zatem ten zestaw powinien kosztować max 100 PLN. Sama marka Fitron: Powiem tak nie jest to totalny szajs (jak JC, KAMOKA itp) ale widać różnice w stosunku do MAN, BOSH, KNECHT itp. Mam filtr kabinowy K1223A poprzednio miałem MAN ze znaczkiem GM (coś takiego jak tu http://allegro.pl/filtr-kabinowy-insign ... 73254.html) i MAN miał solidniejszą ramkę lepiej ciaśniej pasował, część filtrująca podobna ale MAM jakby ciemniejszy i subiektywnie lepiej filtrował. Co do filtra oleju: podobno Filtron wypuścił też wersje tego filtru z takim zaworkiem podobno zdrowy dla kół zmiennych faz aczkolwiek zdania są na ten temat podzielone (była dyskusja/filmiki na forum org). Filtr powietrza na pierwszy montaż idzie MAN i tego bym się trzymał C 26 106 (cena ok 50 PLN)
Wg instrukcji filtr powietrza wymienia się po 60 tys (max 4 lata),filtr oleju po 15 tys, kabinowy po 45tys (max 2 lata). Ten zestaw taki trochę na wyrost chyba, że tak ci akurat wyszło. Oczywiście można częściej wymieniać (np.: powietrze i kabinowy-węglowy ).
Cena bez rewelacji jak na Fitron (orientacyjnie to filtr oleju to 18 PLN powietrza 35PLN, kabinowy węglowy 35PLN) zatem ten zestaw powinien kosztować max 100 PLN. Sama marka Fitron: Powiem tak nie jest to totalny szajs (jak JC, KAMOKA itp) ale widać różnice w stosunku do MAN, BOSH, KNECHT itp. Mam filtr kabinowy K1223A poprzednio miałem MAN ze znaczkiem GM (coś takiego jak tu http://allegro.pl/filtr-kabinowy-insign ... 73254.html) i MAN miał solidniejszą ramkę lepiej ciaśniej pasował, część filtrująca podobna ale MAM jakby ciemniejszy i subiektywnie lepiej filtrował. Co do filtra oleju: podobno Filtron wypuścił też wersje tego filtru z takim zaworkiem podobno zdrowy dla kół zmiennych faz aczkolwiek zdania są na ten temat podzielone (była dyskusja/filmiki na forum org). Filtr powietrza na pierwszy montaż idzie MAN i tego bym się trzymał C 26 106 (cena ok 50 PLN)
Wg instrukcji filtr powietrza wymienia się po 60 tys (max 4 lata),filtr oleju po 15 tys, kabinowy po 45tys (max 2 lata). Ten zestaw taki trochę na wyrost chyba, że tak ci akurat wyszło. Oczywiście można częściej wymieniać (np.: powietrze i kabinowy-węglowy ).
- konradoo
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 21
- Imię: Konrad
- Samochód: Nubira x2
- Silnik:
- Kontakt:
Z tym filtrem poczytaj tutaj na forum jest to wyjaśnione. Polecam lekturę, dbałem o to by wyjaśnić. 35zł za kabinówkę węglową??
O partsy pisz PW.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Też właśnie się zastanawiam. 35 zł za węglowy FILTRON 

Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- zzzz
- Wymiatacz
- Reputacja: 41
- Imię: Zbyszek
- Samochód: Cruze HB LT+
- Silnik: 1.8
- LPG: BRC
- Kontakt:
u #konradoo 40 zł
ale jak ktoś chce to z MMCars 150 zł
ale jak ktoś chce to z MMCars 150 zł

-
- Bywalec
- Kontakt:
Moj blad powinno być 45 (na alegro jest nawet ktoś po 43 ) zresztą 18 + 35 + 35 = 88 (czyli ok 90 PLN) a nie max 100 jak pisałem.konradoo pisze:Z tym filtrem poczytaj tutaj na forum jest to wyjaśnione. Polecam lekturę, dbałem o to by wyjaśnić. 35zł za kabinówkę węglową??
Jednak przy takiej cenie jaka jest za orginał na alegro (56 PL + 13) to nawet bym na filtrona nie zerknął. Obecnie założyłem FP 2442 zobaczymy jak sie sprawdzi
-
- Świeżak
- Imię: Dawid
- Samochód: Cruze 1.8 Wtcc
- Silnik:
- Kontakt:
plz Sędziszów filtr powietrza 28 zł. dzisiaj wymieniony
made in poland
made in poland
-
- Specjalista
- Imię: Eko
- Samochód: Cruze
- Silnik: 1.8 141KM
- LPG: LPG ALEX BARACUDA
- Kontakt:
Co sądzicie o tych filtrach? Czy są dobre jakościowo i czy pasują do cruze 
http://allegro.pl/filtr-powietrza-knech ... 80263.html
http://allegro.pl/filtr-kabinowy-weg-op ... 07260.html

http://allegro.pl/filtr-powietrza-knech ... 80263.html
http://allegro.pl/filtr-kabinowy-weg-op ... 07260.html
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Powiem, tak:
Oryginał - 150 zł
Filtron - 40-50 zł
No to jaka jakość bedzie za 27 zł?
Oryginał - 150 zł
Filtron - 40-50 zł
No to jaka jakość bedzie za 27 zł?

Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- C77
- Fachman
- Reputacja: 12
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Niech kupi i testuje, potrzeba nam beta-testerów 

Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
-
- Bywalec
- Kontakt:
To są dwa różne filtry jeden powietrza a drugi kabinowy
Filtr powietrza: Knecht dziadostwa nie zrobi, cena standardowa (mann będzie parę PLN droższy a to mann jest był używany na pierwszy montaż)
Filtr kabinowy: To typowa tania/ekonomiczna marka części zamiennych. Wygląda dość solidnie (lepiej niż Filtron - ma całą ramkę w przeciwieństwie do Filtrona) ale tu liczy się czy materiał filtrujący. Zatem zostań testerem i podziel się swoją opinią. Ja mam obecnie FP2442 - jestem bardzo zadowolony jednak tu cena to 120 PLN. Wymiana była połączona z solidnym czyszczeniem chemicznym parownika - pianką - zatem nie wiem który czynnik miał większe znaczenie ale uprzedni po czyszczeniu klimy aerozolem i wymianie na Filtrona K1223a z zewnątrz potrafił przeniknąć przykry zapach. Teraz to się nie zdarza.
Filtr powietrza: Knecht dziadostwa nie zrobi, cena standardowa (mann będzie parę PLN droższy a to mann jest był używany na pierwszy montaż)
Filtr kabinowy: To typowa tania/ekonomiczna marka części zamiennych. Wygląda dość solidnie (lepiej niż Filtron - ma całą ramkę w przeciwieństwie do Filtrona) ale tu liczy się czy materiał filtrujący. Zatem zostań testerem i podziel się swoją opinią. Ja mam obecnie FP2442 - jestem bardzo zadowolony jednak tu cena to 120 PLN. Wymiana była połączona z solidnym czyszczeniem chemicznym parownika - pianką - zatem nie wiem który czynnik miał większe znaczenie ale uprzedni po czyszczeniu klimy aerozolem i wymianie na Filtrona K1223a z zewnątrz potrafił przeniknąć przykry zapach. Teraz to się nie zdarza.