Zauważyłem że ople mają różne life hacki.
Jednym z nich jest od wersji astra II obecna tez w astrze j możliwość programowania szyb.
W cruzie mogę jednym kliknieciem tylko otworzyc szyby. Aby je zamknąć trzeba przycisk przytrzymać. W astrze j można to zaprogramowac.
Czy u nas też się da. Sposób z astry nie dziala u mnie.
Programowanie szyb w Cruze
- maro
- Profesjonalista
- Reputacja: 0
- Imię: Marek
- Samochód: Cruze 1.6
- Silnik:
- Kontakt:
- kemoiz
- Wymiatacz
- Reputacja: 1
- Imię: Łukasz
- Samochód: Cruze HB LT+ MY14
- Silnik: 1.8, 141KM, Pb
- LPG: BRC 24.11
- Kontakt:
Re: Programowanie szyb w Cruze
W Cruze po lifcie zmienili manetki do przednich szyb i można je też zamykać bez trzymania jak się wyżej pociągnie. Nie wiem natomiast dlaczego nie zrobili tak dla tylnych.
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
bo to znowu pare centów wiecej do ceny produkcji samochodu. 
A juz przelacznik identycznie wygladajacy ma inna konstrukcje, a zeby nie dalo sie przełozyć to i kostka w instalacji jest inna.

A juz przelacznik identycznie wygladajacy ma inna konstrukcje, a zeby nie dalo sie przełozyć to i kostka w instalacji jest inna.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
Jak dla mnie te dwuprogowe manetki są beznadziejne.
Tak długo używam a nadal nie mam wyczucia. Za mała różnica w płytkim i głębokim wciśnięciu. Najczęściej chcę uchylić a szyba mi zjeżdża do samego dołu. Odruch wciśnięcia w drugą stronę i znowu za mocno, więc szyba jedzie do samej góry. I taka zabawa w kotka i myszkę. Już widziałem szarego orlando w którym też ktoś walczył chwilę zanim ustawił sobie lufcik. 

- Fachman
- Reputacja: 0
- Imię: Marcin
- Samochód: brak
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Odp: Programowanie szyb w Cruze
Z tylu automatyka jest jedynie do opuszczania. Do podnoszenia nie ma nie ze względu na pieniądze tylko bezpieczeństwo. Nie widzisz z tylu na 100% co robią dzieci tym samym przy automacie możesz jedno z nich udusić jak wystawi głowę podczas podnoszenia. Zauważ że szyby pod wpływem oporu podczas podnoszenia nie zatrzymują się tylko idą do góry dalej.
Jak zaczalby się krzyk z tylu nie ma żadnej gwarancji że Twoja reakcja była by właściwa i na czas.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk, sorry za błędy w pisowni
Jak zaczalby się krzyk z tylu nie ma żadnej gwarancji że Twoja reakcja była by właściwa i na czas.
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk, sorry za błędy w pisowni