Zakup Cruze'a - prośba o ocenę/radę
- boogi
- Aktywny
- Reputacja: 0
- Imię: ******
- Samochód: Cruze 1.8 140KM
- Silnik:
- Kontakt:
Re: Zakup Cruze'a - prośba o ocenę/radę
Kurde, akurat znalazłem kolejną ofertę ale najwidoczniej z oryginalnym navi. No nic, sama nawigacja jeszcze o niczym nie przesądza. Co myślicie Panowie o tym egzemplarzu:
https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... yLo7r.html
Rzuca Wam się coś w oczy? Ktoś miał do czynienia z tym handlarzem?
Sprzedający przyznał, że sam lakierował prawe nadkole, poza tym miernik wykazuje grubszą warstwę lakieru (do 200 paru µm) na dwóch innych elementach (tylnych drzwiach i zdaje się błotniku). Wymieniany był również rozrząd.
https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... yLo7r.html
Rzuca Wam się coś w oczy? Ktoś miał do czynienia z tym handlarzem?
Sprzedający przyznał, że sam lakierował prawe nadkole, poza tym miernik wykazuje grubszą warstwę lakieru (do 200 paru µm) na dwóch innych elementach (tylnych drzwiach i zdaje się błotniku). Wymieniany był również rozrząd.
- Przemek
- Fachman
- Reputacja: 20
- Imię: Przemysław
- Samochód: cruze 1.8
- Silnik: 1.8 , 141 KM
- LPG: BRC
- Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
- Kontakt:
Witam zastanawiam się nad kupnem tego cacusza
https://www.otomoto.pl/oferta/chevrolet ... 8d3c01e0a6 Jakies opinie ? ogólnie samochody warte uwagi ? 

- C77
- Fachman
- Reputacja: 12
- Imię: Nieomylna Legenda
- Samochód: 1st. Cruze on Drive2
- Silnik: 18XER
- Kontakt:
Wyposażenie takie sobie ale jakby nie było to jeden z młodszych 1.8 (MY2014),
wiele młodszego łatwo nie dostaniesz.
W tym roku modelowym jest i tak dużo bajerów których wcześniej w 1.8 nie było.
Na aukcjach pełno ofert z Cruzakiem 1.6 i 2.0,
o 1.8 o wiele trudniej, prawie wszyscy je trzymają,
sam odpowiedz sobie dlaczego
wiele młodszego łatwo nie dostaniesz.
W tym roku modelowym jest i tak dużo bajerów których wcześniej w 1.8 nie było.
Na aukcjach pełno ofert z Cruzakiem 1.6 i 2.0,
o 1.8 o wiele trudniej, prawie wszyscy je trzymają,
sam odpowiedz sobie dlaczego

Pogłoski o mojej śmierci były mocno przesadzone
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
Niezmordowany Ex-dowódca Org Division Zasłużony dla Forum ORG

Ja na Drive2
- boogi
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
Panowie, znalazłem model, który wydaje się być ok, ale ma dwa problemy: nie odnotowano napraw gwarancyjnych przez co po VIN nie można uzyskać przebiegu i jak się okazuje - obecny właściciel nie posiada książki serwisowej. Osobiście pchalibyście się dalej i sprawdzili go u mechanika czy już na wstępie skreślilibyście i szukali innego?
Opinie są podzielone - dla jednych książka serwisowa to świętość i jej brak świadczy o próbie ukrycia czegoś, dla innych to tylko papier z udokumentowanymi naprawami, który coś nam powie, ale jego brak nie świadczy, że "coś na pewno jest nie tak", zwłaszcza, że niektórzy potrafią go zwyczajnie zgubić albo po prostu ... nie używać o.O.
Opinie są podzielone - dla jednych książka serwisowa to świętość i jej brak świadczy o próbie ukrycia czegoś, dla innych to tylko papier z udokumentowanymi naprawami, który coś nam powie, ale jego brak nie świadczy, że "coś na pewno jest nie tak", zwłaszcza, że niektórzy potrafią go zwyczajnie zgubić albo po prostu ... nie używać o.O.
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 26
- Imię: Andrzej
- Samochód: Cruze, Spark
- Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
- LPG: TAK
- Kontakt:
Na pewno dla mnie to nie jest wada, bo sam swoją zgubiłem
Ale jak to możliwe, że nigdy w ASO nie był, to nie wiem, jakiś abnegat był pierwszym właścicielem? Ale opinia mechanika zweryfikuje deklarowany przebieg, więc sprawdzić warto.

- etac
- Prezes
- Reputacja: 301
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Wypożyczalnia była właścicielem
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
-
- Wymiatacz
- Reputacja: 13
- Imię: Paweł
- Samochód: Captiva lift 2013
- Silnik: 2.0d 163KM
- Kontakt:
Nie koniecznie abnegat. ASO jest od tego żeby wziąć za przystawienie stempelka 500zł, bo jak sobie przeliczyć to za resztę kwoty ceny przeglądu można wymienić olej i filtry gdzie indziej... Ja zwykle też dość szybko odpuszczam ASO i co więcej - im rzadziej auto jeździ do serwisów tym mniej się psuje 

- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Zgoda, ale to u nas. Na zachód od nas raczej niewyobrażalne - założyłem że auto z importu.
- boogi
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
Auto faktycznie z importu - ze Szwajcarii. Jak się okazało to kolejny eksponat nadający się na stanowisko do szkoły o profilu "Technik Mechanik" i "Technik Elektronik" żeby się chłopaki uczyły, bo nie działał tam nawet wyświetlacz. Wieczorem będę miał raport to wrzucę na forum razem z linkiem do ogłoszenia.
Oczywiście Pan z AAA Auto zapewniał, że z samochodem wszystko ok. A ja jestem kolejne stówy w plecy za kontrolę, która pokazuje, że sprzedawca zwyczajnie kłamał
Oczywiście Pan z AAA Auto zapewniał, że z samochodem wszystko ok. A ja jestem kolejne stówy w plecy za kontrolę, która pokazuje, że sprzedawca zwyczajnie kłamał

- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Przykre, ale myśl raczej o tym, jakiej wtopy dzięki tym wydatkom uniknąłeś.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
Może tak trzeba.
Wysłać do Pana maila z potwierdzeniem opisu, a potem ze jak będzie rozbieżność w faktach to Pan zwraca dwukrotnosc
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- LPG: BRC SQ24
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
A może zaczniemy piętnować takich kombinatorów? Mamy już wątek dotyczący opiniowania warsztatów, czemu nie zrobić podobnie z komisami czy innymi pośrednikami.
Powolutku zaczynamy być znaczącym się punktem opinii, może próbujmy wywierać wpływ.

- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Jak się im narazimy, to w Będzinie tylko dziura w ziemi z posesji zostanie 

-
- Profesjonalista
- Imię: paweł
- Samochód: Brak:-(
- Silnik:
- Kontakt:
Co do aaa auto to sprzedawałem zeszłego roku samochod. Po dodania ogłoszenia zadzwonili po kilku minutach. Stwierdzili że zgadzają się na cenę tylko trzeba przyjechac. Jako że babcia mieszka zaraz obok aaa w Katowicach jak by przy okazji się tam wybrałem. Oni tam sprawdzali samochód bardzo dokładnie. W Alfie były 4 wgniotki na dachu po łapach bagażnika bo za mocno przykręcony był. I widać to było tylko pod odpowiednim kontem a zauważyli to od razu. Samochód sprawdzali chyba z 2 godziny na wszelkie możliwe sposoby. I jedyny defekt jaki znaleźli to na ich nieszczęście te wgniotki na dachu. Przez co cenę chcieli zabić z 42k PLN na 33 co dla mnie było śmieszne bo przy odkupi na 2 stronie w Alfie płacili dużo więcej. Więc sytuacja dla mnie jest prosta. AAA nie skupuje samochodów w idealnym stanie bo są one dla nich po prostu za drogie. Bardzo dokładnie wyszukują wszystkie usterki mając nadzieję że właściciel sprzeda auto sporo taniej bo będzie chciał się szrota pozbyć. Lub tak jak np w przypadku mojej alfy sporo na niej zarobią. Po wizycie w aaa auto jestem pewien w 100%ze oni doskonale znają stan techniczny sprzedawanego przez siebie samochodu. Tylko już nie chętnie dzielą się nim z kupującym a pewnie wręcz ukrywają:(
- pablo1
- Profesjonalista
- Reputacja: 2
- Samochód: cruze LT
- Silnik: 1.6 124 km benzyna
- Kontakt:
Bo to powinno być tak że jedziemy auto sprawdzić do aso i klient się pyta o stan auta i sprzedawca opisuje wszystko. I piszemy na stole umowę ze w przypadku stwierdzenia stanu pojazdu niezgodnego z tym co mówi nam komisant to komis pokrywa koszt sprawdzenia pojazdu. Jak by tak każdy stawiał sprawę to by przestali ukrywać wady. Wiemy doskonale ze sprzedawcy znają stan każdego auta w komisie .
pablo1
- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Tak, ja kupiłem nawet z 'gwarancją'. I co mu zrobisz? To mafia.
- pablo1
- Profesjonalista
- Kontakt:
Dlatego nigdy auta w komisie nie kupiłem. Zawsze od prywatnego i kupione w salonie w pl.
pablo1
- boogi
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
Z drobnym poślizgiem (świętowałem urodziny
) ale raport się pojawił tutaj: viewtopic.php?f=154&t=4206&p=78458
Handlarz jest krótko mówiąc oszustem. Co najbardziej mnie dziwi to fakt, że przekonywał o idealnym stanie aut (tylko jeden element mieli malować!) pomimo, że od razu mu powiedziałem, iż wynajmę firmę zajmująca się sprawdzaniem samochodów i tak czy siak dowiem się o wszystkich mankamentach. Na co liczył? Że wydam parę stów na sprawdzenie i mimo wszystko kupię ten złom, który wystawił? To by stawiało pod znakiem zapytania jego kondycję intelektualną, ale przecież handlarze głupi nie są.
No nic, trzeba szukać dalej.
A ja je sprawdzam i wyrzucam pieniądze w błoto
).
@paulr - słyszałem dobre opinie o AAA Auto i zaryzykowałem
Jak widać niepotrzebnie.

Handlarz jest krótko mówiąc oszustem. Co najbardziej mnie dziwi to fakt, że przekonywał o idealnym stanie aut (tylko jeden element mieli malować!) pomimo, że od razu mu powiedziałem, iż wynajmę firmę zajmująca się sprawdzaniem samochodów i tak czy siak dowiem się o wszystkich mankamentach. Na co liczył? Że wydam parę stów na sprawdzenie i mimo wszystko kupię ten złom, który wystawił? To by stawiało pod znakiem zapytania jego kondycję intelektualną, ale przecież handlarze głupi nie są.
No nic, trzeba szukać dalej.
Myślę, że żaden sprzedawca się na to nie zgodzi. Głównie po to by nie tworzyć precedensu, jak i również dlatego, że może pojawić się coś o czym faktycznie nie wiedział. A przede wszystkim dlatego, że większość to krętacze i oszuści i dobrze wiedzą, że opis ma się nijak do rzeczywistości.etac pisze:Wysłać do Pana maila z potwierdzeniem opisu, a potem ze jak będzie rozbieżność w faktach to Pan zwraca dwukrotnosc

Na firmowym lapku mam w zakładkach dwie mapki gdzie jakiś fanpejdż tropiący "ulepy" oznaczał, w których komisach napatoczył się na takie egzemplarze. Jeśli nie zapomnę to wrzucę w poniedziałek linki (tylko jeszcze nie wiem do którego działu forumwszim pisze:A może zaczniemy piętnować takich kombinatorów? Mamy już wątek dotyczący opiniowania warsztatów, czemu nie zrobić podobnie z komisami czy innymi pośrednikami.Powolutku zaczynamy być znaczącym się punktem opinii, może próbujmy wywierać wpływ.

@paulr - słyszałem dobre opinie o AAA Auto i zaryzykowałem

Ja też bym chciał kupić mojego cheviego od prywaciarza, ale szczerze powiedziawszy nie znalazłem ani jednego (!) ogłoszenia od "nie komisu". Wszystkie są sprowadzane i stoją u handlarzy. Chyba, że ja mam jakieś dziwne wymagania (czarny sedan, benzyniak 1.8 140KM z max przebiegiem do 120, może 130tys km - to wszystko).pablo1 pisze:Dlatego nigdy auta w komisie nie kupiłem. Zawsze od prywatnego i kupione w salonie w pl.
- pablo1
- Profesjonalista
- Kontakt:
Właśnie chodzi o to że ten czarny sedan w silniku 1,8 to jest wymaganie duże he he . Bo to najbardziej chyba pożądany model na rynku i dlatego mało ludzi się go chce pozbyć. Z hatchbackiem w innym kolorze by było łatwiej pewnie.
pablo1
- wszim
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 146
- Imię: Wojtek
- Samochód: był orlando
- Silnik: 1.8 2H0 141KM (KL7)
- Inny samochód: toyota RAV4 2.5 hybrid 4x4 222KM
- Kontakt:
viewforum.php?f=170boogi pisze: Na firmowym lapku mam w zakładkach dwie mapki gdzie jakiś fanpejdż tropiący "ulepy" oznaczał, w których komisach napatoczył się na takie egzemplarze. Jeśli nie zapomnę to wrzucę w poniedziałek linki (tylko jeszcze nie wiem do którego działu forum).

-
- Profesjonalista
- Imię: paweł
- Samochód: Brak:-(
- Silnik:
- Kontakt:
To ci sie pochwalę jak zeszlego roku sprzedawalem i olka i alfe to w opisie na otomoto wyrażnie napisałem ze w razie sprawdzenia samochodu jesli cos wyjdzie to place za sprawdzenie.Myślę, że żaden sprzedawca się na to nie zgodzi. Głównie po to by nie tworzyć precedensu, jak i również dlatego, że może pojawić się coś o czym faktycznie nie wiedział. A przede wszystkim dlatego, że większość to krętacze i oszuści i dobrze wiedzą, że opis ma się nijak do rzeczywistości.
Dlaczego? Bo sprzedawalem 2 swoje samochody o ktorych wiedzialem teoretycznie wszystko. (Ale takie aaa auto tez raczej wie) wiec praktycznie niczego nie ryzykowałem tym bardziej ze i olek i alfa byly wyceniane przez salon by je odkupic.
To teraz jak dla mnie jak ktos np twierdzi ze auto bezwypadkowe a ja mu powiem ok place za sprawdzenie i jak bedzie bezwypadkowe to ok ale jak okaze sie jednak ze wypadkowe to on pokrywa koszty i sie na to nie bardzo chce zgodzic to znaczy ze wie ze cos jest nie tak?
- boogi
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
paulr a nie sprzedajesz może Cruza? 
A tak na poważnie: dużo wody w Wiśle musi upłynąć żeby coś się zmieniło na rynku samochodów używanych w Polsce. I to zarówno po stronie sprzedających jak i kupujących.

A tak na poważnie: dużo wody w Wiśle musi upłynąć żeby coś się zmieniło na rynku samochodów używanych w Polsce. I to zarówno po stronie sprzedających jak i kupujących.
- etac
- Prezes
- Kontakt:
- boogi
- Aktywny
- Silnik:
- Kontakt:
Nie wiem jak szybko one im schodzą, ale jak nie pyknie z tym prywaciarzem, od którego wczoraj podesłałem VIN to zainteresuję się tym niebieskim z Twojego linka
Pozostałe to albo nie to nadwozie albo nie ta moc.

- Regulus
- Zasłużony dla forum
- Kontakt:
Czy ten niebieski to LT to wątpliwe, może kolega C77 się wypowie, jako właściciel bliźniaczego i znawca wersji wyposażenia. Z tymi ksenonami to już na pewno przesadzili