Popularność Cruze za granicą

Wszystkie inne tematy dotyczące danego modelu
ODPOWIEDZ
pchcruze
Świeżak
Reputacja: 0
Imię: Piotr
Samochód: Cruze
Silnik:
Kontakt:

Popularność Cruze za granicą

Post autor: pchcruze » 8 kwie 2017, o 22:05

Witam.
Jak sądzicie, czy Chevrolet Cruze to popularne auto w Niemczech?
Firma zajmująca się sprowadzaniem aut z Niemiec ściągnęła dla mnie Cruza (1,8 benzyna LT z 2010 roku) pod koniec 2015 roku.
Firmę polecił mi znajomy jako pewną i sprawdzoną.
Uparłem się na Cruza jak zobaczyłem to auto gdzieś na ulicy i nie chciałem żadnego innego, mimo skrajnie różnych opinii na temat tych samochodów (musiał być koniecznie sedan, benzyna, silnik 1,8 i w miarę bogata wersja).
Nie chciałem kolejnego z całej masy jeżdżących w Polsce Passatów, Golfów czy Octavii (z całym szacunkiem dla tych aut i ich właścicieli).
Szukali ponad 3 miesiące aż w końcu znaleźli (a zaczynałem już tracić nadzieję i za podobne pieniądze mogłem kupić Forda Mondeo z 2010 roku albo BMW z 2006 roku).
Jeżdżę tym autem już 1,5 roku i póki co nie mam żadnych powodów do narzekań (odpukać...).
Wymieniłem tylko stycznik otwierający bagażnik (w momencie zakupu nie działał) ale w Cruzie to standard.
Poza tym zrobiłem rozrząd (strzeżonego Pan Bóg strzeże :lol: ), olej, filtry, pióra wycieraczek i tyle.
Jestem zadowolony, to najlepsze auto jakie miałem do tej pory.
Pytam ponieważ z dokumentacji, którą dostałem przy zakupie wynikało, że Cruze dość długo czekał w Niemczech na nowego właściciela (stał kilka miesięcy).
Trochę się nawet przestraszyłem, gdy to odkryłem - wiecie, od razu głupie myśli, że to może jakiś szrot, którego nikt nie chce kupić.
Było dla mnie dziwne, że zadbane, nie stare auto nie interesuje potencjalnego klienta przez dłuższy czas.
Wychodzi na to, że moje obawy były na wyrost...
Chciałem podzielić się z Wami moją historią zakupu Chevy i podpytać o Wasze zdanie na temat popularności tego auta za granicą.

Awatar użytkownika
Regulus
Zasłużony dla forum
Reputacja: 26
Imię: Andrzej
Samochód: Cruze, Spark
Silnik: 1.8, F18D4, 104 kW
LPG: TAK
Kontakt:

Re: Popularność Cruze za granicą

Post autor: Regulus » 8 kwie 2017, o 22:14

Mój podobnie, wyprodukowany 08.2010, pierwsza rejestracja w DE 02.2011. Ale z zakupem sedana 1.8 w Berlinie nie miałem (2014) żadnego problemu, było kilka w moim zasięgu cenowym, a nawet u tego konkretnego dilera mogłem wypróbować dwa różne.
Odniosłem subiektywne wrażenie, że najwięcej Cruze jeździ po Hiszpanii.

Awatar użytkownika
boogi
Aktywny
Imię: ******
Samochód: Cruze 1.8 140KM
Silnik:
Kontakt:

Post autor: boogi » 10 kwie 2017, o 10:00

Jak szukałem dla siebie (bo też się uparłem na Cruze'a jak Ty :D ) to w komisach stało dużo modeli sprowadzanych z Niemiec, Holandii, Danii i Szwajcarii. Jak byłem ostatnio we Lwowie to też dużo Chevroletów (niekoniecznie Cruze'ów) mijałem.

Awatar użytkownika
Przemek
Fachman
Reputacja: 20
Imię: Przemysław
Samochód: cruze 1.8
Silnik: 1.8 , 141 KM
LPG: BRC
Inny samochód: Opel Astra H 1.9 CDTI
Kontakt:

Post autor: Przemek » 10 kwie 2017, o 12:08

Nie wiem jak w Niemczech ale zauważyłem ze u nas chyba najwięcej jeździ Chevroletów Captiva ( przynajmniej na południu kraju )

rdkCruze
Świeżak
Imię: Radek
Samochód: Cruze
Silnik:
Kontakt:

Post autor: rdkCruze » 12 kwie 2017, o 15:57

Może to trochę dalej, ale w USA Cruze jest bardzo popularny. W Californii jeździ tego tyle co u nas Golfow :)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Cruze Ogólnie o modelu”