Witam , mam Chevroleta Cruze 1.8 LTZ+ z gazem rocznik 2012 , auto kupione 04.2013 robię przeglądy co 15 tyś w ASO i tak się zastanawiam czy w ogóle to ma sens czy to ma wpływ na cokolwiek? Pytam o to czy jest sens dalej robić te przeglądy w ASO, Czy nie taniej będzie jeśli zrobię to u dobrego mechanika , ale co w tedy z książką serwisową itp A jeśli już robić dalej w ASO to czy np jeśli sam sobie wymienię filtr powietrza lub kabiny ( bo widziałem na youtubie że to bajecznie proste do wymiany) to czy jakoś to się odbije na aucie jeśli np chciałbym sprzedać auto. Gwarancji chyba nie mam na auto z tego co pamiętam to chyba na karoserię była 7 lat . Jak u was jest z tymi wymianami ?? Druga sprawa przyciemniłem tylnie szyby i czy takie coś trzeba odnotowywać w książce serwisowej czy nie ma sensu?
Dzięki
Przegląd Cruze 60tyś
- photofil
- Świeżak
- Reputacja: 0
- Imię: Filip
- Samochód: Cruze LTZ+ 1.8
- Silnik: 1.8 141KM, benz
- LPG: Brc LPG
- Kontakt:
Przegląd Cruze 60tyś
Chevrolet Cruze 1.8 gaz 2012r LTZ
- etac
- Prezes
- Reputacja: 300
- Imię: Krzysztof
- Samochód: Opel Astra L ST
- Silnik: 1.2T Pure Tech
- LPG: NIE
- Inny samochód: Yamaha X-MAX Tech Max
- Kontakt:
Re: Przegląd Cruze 60tyś
Przeglądy na pewno trzeba robić, czy to w ASO, czy u mechanika nie ma znaczenia. Jak robisz to w jakimś warsztacie, ma on tez prawo wbić pieczątkę w książkę serwisową.
Jedyną stratą w odejściu od ASO jest utrata gwarancji na perforacje nadwozia.
Jedyną stratą w odejściu od ASO jest utrata gwarancji na perforacje nadwozia.
Lekcje prywatne są odpłatne, pytania na forum są darmowe
- rwicik
- Profesjonalista
- Imię: Robert
- Samochód: Cruze -> Tucson
- Silnik:
- Kontakt:
Ja 3 lata robię w ASO, a potem u mechanika, który wbija pieczątkę w książce.
Ostatnio sam zmieniłem olej i filtry
Ostatnio sam zmieniłem olej i filtry

Pozdrawiam, http://wicik.eu/
-
- Świeżak
- Imię: Adam
- Samochód: Cruze
- Silnik:
- Kontakt:
A ja jak kupiłem cruze to sam sobie robię przeglądy bo z tymi mechanikami to różnie bywa i póki co przy przebiegu 64000km jedynie klocki z tyłu wymieniłem z nieplanowanych rzeczy a tak to tylko oleje i filtry no i klimatyzacja u szwagra bo ma maszynkę.
- photofil
- Świeżak
- Imię: Filip
- Samochód: Cruze LTZ+ 1.8
- Silnik: 1.8 141KM, benz
- LPG: Brc LPG
- Kontakt:
Teraz przy 90 tyś wymieniłem sam filtr powietrza i kabiny ( czas ok 15 min) a resztę przeglądu zrobiłem w ASO ale wyszło mi że cewka zapłonowa ma przebicie ( szarpanie i dioda kontroli trakcji ) i musiałem założyć nową Delphi za ok 450zł - w salonie chcieli za 1200zł!!! Do tego teraz mam ten problem co inni z klimatyzacją od kierowcy gorące na twarz i nogi a od pasażera zimne . Czeka mnie naprawa klapek tak jak tutaj na forum
viewtopic.php?f=85&t=2201&start=25

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2018, o 20:34 przez Regulus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: tera
Powód: tera
Chevrolet Cruze 1.8 gaz 2012r LTZ