Taka sytuacja:
Wracam z pracy do domu. Przejechane ok 13 km więc samochód już dobrze rozgrzany, wjeżdżam na osiedlowa uliczkę, wrzucam sprzęgło (cały czas wciśnięte w podłodze)toczę się ok 5-7 km/h i leniwie wrzucam 2. W tym czasie poczułem, że pedał sprzęgła twardnieje, szybki rzut oka na deskę i okazuje się, że samochód zgasł. W sumie to bym się tym nie przejął, ale przypomniałem sobie, że taka sytuacja miała miejsce już 3 raz w ciągu 3 miesięcy z tym, że tam te przypadki wyglądały tak, że samochód gasł na wolnych obrotach po zatrzymaniu się np. na światłach. Co może być przyczyną takiego zachowania?
Czy to chwilowe kaprysy samochodu?
Gaśnie na niskich obrotach
- Wesley
- Profesjonalista
- Reputacja: 0
- Imię: Piotrek
- Samochód: Epica 2.0 + gazownia
- Silnik:
- Kontakt:
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Re: Gaśnie na niskich obrotach
Sprawdzałeś ELM'em czy nie masz jakiegoś błędu ? Objaw jak dla mnie to krokowiec siada po woli, ja w lanosie miałem ciężej, bo musiałem na światłach gazować, żeby nie zgasł, ale wcześniej potrafił właśnie wariować, a krokowca doprowadziłem do stanu, że auto nawet nie chciało odpalić.
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
- Wesley
- Profesjonalista
- Reputacja: 0
- Imię: Piotrek
- Samochód: Epica 2.0 + gazownia
- Silnik:
- Kontakt:
ELM nie pokazuje żadnych błędów.
- Sebastian
- Moderator
- Reputacja: 51
- Imię: Sebastian
- Samochód: 2x Lacetti 1.4&1.6
- Silnik:
- Kontakt:
Ja bym się instalacją LPG zainteresował 

Serwisowanie, naprawa, montaż: klimatyzacji, wentylacji, systemów ogrzewania - kontakt PW.
- XaRaDaS
- Zasłużony dla forum
- Reputacja: 9
- Imię: Andrzej
- Samochód: Orlando LTZ
- Silnik: 1.8 2H0, 141 KM, benz.
- Kontakt:
Oj nie zwróciłem uwagi na LPG
może być od tego wina że gaśnie. Posprawdzaj czy masz to samo jak przełączysz się na Pb.

Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...