Na wstępie - radio zakupiłem w polskiej firmie z polskim brandingiem ze względu na obawy o realną możliwość realizacji jakiejkolwiek gwarancji.
Sprzęt w Polsce figuruje pod nazwą ACS-8945M i dostępny jest na witrynie internetowej radiocar24.pl.
Tak naprawdę jest to chińczyk Roadnav S160 M045, S160 to numer nowej serii stacji (czyli tzw. headunitów) producenta natomiast M045 jest to numer modelu czyli dostosowania produktu do konkretnego pojazdu w tym przypadku Chevrolet Cruze, wszystkie S160 są takie same, różnią się tylko implementacją pod dany pojazd tematów związanych głownie z CAN i tutaj pojawiają się różne modele w zależności od marki i modelu.
Urządzenie jest niemalże w całości spolszczone, dokładnie to wszystko co wystawia czysto sam Android.
W wersji angielskiej dostępne są jedynie elementy związane już z dodatkami od producenta, tutaj komponenty są wybiórczo przetłumaczone, nie są wcale przetłumaczone lub w taki sposób że wolałbym aby nie były przetłumaczone.
Któregoś dnia usiądę do tematu i prześlę do producenta listę rzeczy do przetłumaczenia, podobno nie ma problemów z zrobieniem takiej poprawki.
W każdym bądź rzazie podstawa jest przetłumaczona i mi angielskie wstawki nie przeszkadzają, zresztą cały interfejs fabrycznych aplikacji jest pod kątem tekstu zminimalizowany tak aby faktycznie elementów w ogóle wymagających tłumaczenia było jak najmniej.
Menu główne:

Opcje oznaczają to co jest opisane na poszczególnych przyciskach, co warto wyjaśnić, opcja Bluetooth to opcja wykonywania połaczeń telefonicznych, , opcja Audio to muzyka A2DP poprzez telefon z Bluetooth.
Panel sterowania telefonem Bluetooth wygląda następująco:

Aplikacja potrafi pobierać kontakty z książki adresowej telefonu, podczas wykonywania czy odbierania połączeń pokazuje jedynie imię oraz nazwisko z książki adresowej nie ściąga pola firmy czy stanowiska. Dla mnie są to ważne pozycje ale nie stanowi to strasznego problem ponieważ i tak widzę na telefonie połączenie przychodzące i te dodatkowe pola.
Połączenie można odebrac telefonem lub poprzez kliknięcie podczas odbierania połączenia w przycisk odebrania na ekranie.
Nie wiem czy działa opcja odbierania połączenia z kierownicy która ma tak przycisk, ja takowego nie mam więc nie potrafię tego sprawdzić.
Aplikacja do radia wygląda w następujący sposób:

Przyciski na ekranie głównym (6 sztuk pod skalą częstotliwości) są niezalezne z przyciskami fizycznymi na panelu radia.
Jest to plus i minus zależy jak na to patrzeć. Na przyciskach dotykowych ustawione mam moje ulubione radia które słucham na swoich terenach.
Na przyciskach fizycznych mam radia które wyszukałem, przydatne jest to w trasie ponieważ podczas jazdy można włączyć wyszukiwanie stacji radiowych jednym przyciskiem i system automatycznie zapamiętuje je pod przyciski fizyczne. Wyszukiwanie robię zawsze z włączoną opcją LOC aby wyszukiwał najmocniejsze radia w okolicy.
Umożliwia to szybkie przełączanie pomiędzy stacjami radiowymi które są dobrze słyszalne podczas jazdy.
W rodzimych stronach znów można wrócić do stacji które mamy na ekranie dotykowym i ewentualnie przypisać je ręcznie pod przyciski fizyczne.
Przycisk RDS przenosi nas do 4 opcji widocznych na trzecim zdjęciu.
Odtwarzacz do muzyki:

Odtwarzacz muzyki czyta WAV, MP3, WMA, Flac (w wersji 1.2.1).
Nowszych FLAC nie czyta fabryczny player muzyczny, inne czytają bez problemu np. PowerAMP.
Odtwarzacz czyta również okładki, ja stosuje format 500x500 pikseli.
Jest opcja odtwarzania losowego, tworzenia playlist, odtwarzania według albumu, artystów, utworów.
Do jakości dźwięku nie mam zarzutów, ustawienia EQ mam tak jak widać prócz ustawienia Bass boost i 3D, to mam wyłączone.
Włączenie tych opcji podbija dźwięk ale osobiście nie lubie takich dodatków, sam equalizer jest tak ustawiony na co dzień jak na zdjęciu.
Suwaki głośności dla poszczególnych źródeł robią to co jest opisane czyli można podbić dany kanał lub go zredukować.
Radio FM mam zredukowane ponieważ gra dosyć głośno i jest to zbyt głośno w stosunku do głośności aplikacji do nawigacji więc tutaj mam to wyregulowane.
Trzeba pamiętać o tym że głośność dla nawigacji i np. odtwarzacza MP3 jest taka sama, tego nie rozgraniczymy ponieważ ograniczenie Androida polega na tym że kanał multimediów jest wspólny dla wszystkich aplikacji i tego nie idzie przeskoczyć - nie jest to limit samego radia.
Pozostaje ewentualnie szukanie odtwarzacza który ma swoją regulacje głośności wewnątrz czy aplikacji jak np. mapy google w których idzie ustawić głośność komunikatów niezależnie od ogólnego poziomu głośności.
Zrzut ekranowy panelu do sterowania klimatyzacji:

Jak pisałem w wcześniejszych wątkach jest błąd polegający na tym że wyświetla mi się opcja AQS które nie mam i pokazuje -,0oC z prawej strefy klimatyzacji które Cruze nie posiada, reszta pracuje prawidłowo.
Ekran główny Androida (launchera), odpalony NaviExpert i aplikacja do sprawdzania GPS:

Do działania aplikacji do nawigacji ani do samego GPS-u nie mam żadnych uwag, fix wpada szybko, działa sprawnie, antene zlokalizowałem w górnym schowku na podszybiu - nie wystawiałem jej nigdzie na zewnątrz - fix jest z miejsca w którym zrobiłem fotkę z programu do nawigacji.
Zrzuty ekranowe z dodatkowej aplikacji która jest dostępna z urządzeniem:

Z powyższych zdjęć nie działa jedynie pokazywanie chwilowego spalania, widać tej opcji nie czyta po CAN.
W razie pytań proszę je zadawać w tym wątku aby każdy mógł z odpowiedzi skorzystać.